Автор
Антония Михайлова

Кейт Уинслет призна за обидите в Холивуд, които е търпяла заради килограмите

Кейт Уинслет призна за обидните коментари в Холивуд, които е трябвало да търпи в началото на кариерата си заради килограмите си. В интервю за The Today Show актрисата заяви, че отношението към нея преди години ѝ е коствало много сили, за да се съхрани и да запази емоционалната си стабилност. Днес нещата са по-различни и звездите с подобни преживявания могат да се борят.

"Нещата се промениха - сега младите жени се раждат с правото на глас. Те имат това право, научават се да го пазят и да отстояват себе си. Те знаят, че са важни. Те имат значение за нещо. Това е вълнуващо време за младите актриси", отбеляза Уинслет.

Кейт Уинслет
Кейт Уинслет

"Когато бях по-млада, на агента ми се обаждаха и го питаха: "Какво е теглото ѝ, отслабна ли вече?“ Не се шегувам. Така че е окуражаващо, че нещата са започнали да се променят", допълни тя.

Кейт, чието име нашумя след филма "Титаник" от 1997 г., в който си партнира с Леонардо ди Каприо, призна, че е развила страхове и комплекси заради фигурата си. Актрисата припомни и момент, когато са ѝ казали, че ще изпълнява роли само на героини с наднормено тегло.

View post on Instagram
 

През октомври миналата година Кейт Уинслет сподели пред подкаста Happy Sad Confused, че е трябвало да изтърпи много подигравки "на ръба на оскърблението" от фанатични фенове на "Титаник". Например обвиненията, с които мнозина я атакуваха по повод най-спорната сцена от филма, в която Роуз и Джак слизат от потъващия кораб и момичето се озовава на разбитата врата.

Години наред хапливи зрители се чудеха дали двамата са могли да се поберат на вратата и да избегнат смъртта на Джак, като някои дори отбелязваха язвително, че тя се дължала на теглото на Кейт Уинслет.

5 неща, които не знаехте за "Титаник" и защо Джеймс Камерън изтри 10 минути от "Аватар"
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

5 неща, които не знаехте за "Титаник" и защо Джеймс Камерън изтри 10 минути от "Аватар"

Автор Теодор Муховски

"Очевидно бях прекалено дебела, според тях", казва Уинслет. "Защо бяха толкова лоши към мен? Бяха толкова злобни. Не бях прекалено дебела", продължава да се чуди тя.Актрисата допълва още, че ѝ се иска да беше отговорила по различен начин на хейтърите си по онова време. "Щях да кажа: "Не смейте да се отнасяте с мен така. Аз съм млада жена, тялото ми се променя, осъзнавам това, дълбоко съм несигурна. Ужасена съм, не го правете още по-трудно, отколкото е. Това е тормоз, който граничи с обида", откровена е Кейт.

Кейт Уинслет
Кейт Уинслет