Автор
Кристина Кирова

Не, тя не е звезда, тя е истински Човек: Ето какво направи Кейт Уинслет за безпомощна майка

Да, пандемията върви към своя край, но икономическите последствия от нея, а и от войната в Украйна, тепърва атакуват света. Все повече хора остават без работа, все повече хора изнемогват дори и да се трудят денонощно, все повече хора не намират средства, с които да оцелеят. Защото животът стана скъп и най-малките ни потребности вече са на много по-висока цена. В това число определено влиза огромният скок в цените на тока. Но човечеството няма друг избор, освен да продължава напред, който както може.

И в един такъв сложен свят е много хубаво да знаем, че все още има добри хора. Такива, които са готови да подадат ръка дори и на тези, които не познават. Кейт Уинслет явно е една от тях и е пример за това как звездите не са недостижими личности, а хора от плът и кръв, които са готови да помогнат в труден момент. Актрисата направи страхотен жест към безпомощна майка с нещо, на пръв поглед съвсем дребно за материалните възможности на Кейт, но всъщност огромно за човек в нужда.

Преди дни стана ясно, че Уинслет е платила на 100% сметката за тока на Каролин Хънтър от Шотландия. Сумата била непосилна за майката, която се грижи сама за болната си дъщеря, която използва животоподдържащо оборудване. Затова и натрупаното задължение за електричество е в големи размери, непосилни за Каролин. И тук говорим за задължения в рамките на десетки хиляди паунда.

Кейт Уинслет подаде ръка на безпомощната майка, но го направи с финес и без много шум. Тя е от малкото звезди, които не излагат личния си живот на показ. Актрисата е истински посланик на доброто, но това, което е поднесено тихо. Какво по-хубаво от това да знаем, че по света все още има хора с чисти души?

Четете още: Дженифър Анистън: Бих дала всичко някой да ми беше казал да замразя яйцеклетките си