Автор
Ева Григорова

Емилия: Исках да стана акробатка

Емилия е от първите фолкдиви, които успяха да задържат интереса и обичта на публиката през годините. И днес кариерата ѝ продължава да е успешна, но определено не забравя нито откъде е тръгнала, нито кой ѝ е подал пръв ръка за музикалната сцена.

Певицата признава, че главен виновник за кариерата ѝ на фолкдива е Деси Слава, с която са съгражданки, но познават от училището в Широка Лъка.

View post on Instagram
 

Тя започва първа стъпките си в попфолка, а когато подписва договор с "Пайнер", се мести в Димитровград на квартира. Не след дълго приютява Емилия, с която си делили наема. "Тя ме въведе като изпълнител", признателна е гласовитата дама.

View post on Instagram
 

„Деси Слава ми даваше роклите си. Водеше ме на промоции. Водеше ме навсякъде със себе си“, изрежда Емилия добрините, направени от колежката ѝ за нея.

Но истината е, че първият човек, който е насочил Емилия изобщо към музиката е нейната майка, която я е завела да учи пиано и пеене. Певицата признава, че точно тогава е искала да стане акробатка, но щом се докоснала до музиката, приключила със спорта.