Автор
Люблена Папазова

България полудя по "Фантомът на операта"

Поради изключително големия интерес организаторите обявяват в продажба допълнителни билети за „Фантомът на операта” за всички представления от 11 до 21 април.

Най-прочутият и най-дълго играният мюзикъл в света с близо 14 000 представления гостува у нас през април, като беше посрещнат с огромен интерес от страна на публиката. Обявените досега 14 представления са напълно разпродадени. Това е най-мащабната продукция, гостувала някога у нас. За представленията в София пристигат 18 тира с реквизит, костюми и техника. Построяването на сцената в зала 1 на НДК и подготовката на пищните декори, пресъздаващи атмосферата на Парижката опера, ще отнеме десет дни преди премиерата на 11 април. А за подготовката на всяко едно от представленията в продължение на 14 дни ще се грижат над 150 души – чуждестранен и български екип от техници, осветители, гардеробиери, гримьори и др.

Подготовката на грима на актьора, превъплъщаващ се в образа на Фантома, отнема два часа и половина преди всяко представление. На сцената на НДК ще излязат над 100 души - актьори, балетисти, симфоничен оркестър, дирижиран от д-р. Джон Ригби. Великолепни и тежки сменящи се декори, над 230 пищни костюма от епохата, изумителен актьорски състав от всякакви националности, ще видят българските зрители. Всяка нота, детайл, актьорският състав, режисьорските решения, са съгласувани и одобрени от автора  на мюзикъла - сър Андрю Лойд Уебър.