Автор
Антония Михайлова

Как живее и изглежда най-красивата дъщеря на шейха на Дубай - Махра (Снимки)

Нейно Височество Шейха Махра бинт Мохамед бин Рашид Ал Мактум е член на кралското семейство на Дубай, възприемана от обществото там като видна обществена фигура и модел за подражание. Тя е широко известна със своите благотворителни дарения, с уменията си по конна езда и със страстта си към фотографията.

Махра е дъщеря на шейх Мохамед бин Раид Ал Мактум - вицепрезидент и министър-председател на Обединените арабски емирства и владетел на Дубай. Тъй като майка ѝ Зоуи Григоракос е от Гърция, Махра е наполовина дубайка и наполовина гъркиня.

View post on Instagram
 

Шейха Махра получава основното си образование в частна институция в Дубай. След това продължава обучението си и получава диплома по международни отношения от британски университет. Принцесата има и висше образование от правителствената администрация на Мохамед бин Рашид.

В момента Шейха Махра участва в инициативи за подобряване на достъпа до образование за децата в Близкия изток. Тя също така говори за важността на психичното здраве и участва активно в подкрепата на тези, които се борят с подобни проблеми. Момичето помага и на местните общности, посвещавайки значителна част от времето си на благотворителни каузи в региона. Шейха Махра прекарва време с болни деца, осигурявайки им финансова и морална подкрепа.

View post on Instagram
 

Нейно Височество е истинска модна икона, обожава местните дизайнери и техните творения и винаги посещава всички техни изложби и модни шоуто. Тя нерядко се появява и с техни колекции на важни обществени събития.

Шейха Махра таи огромна привързаност и към животните, особено към конете. В интернет можете да видите снимки, на които язди кон или се грижи за бездомни кучета. Освен това помага и на фондовете за опазване на околната среда. 

View post on Instagram
 

Шейха Махра е истинска щастливка и в личния си живот. През лятото на 2023 г. Нейно Височество се омъжи за Шейх Мана бин Мохамед Ал Мактум.

Младоженците отпразнуваха грандиозна сватба, на която беше поканено цялото висше общество на ОАЕ.

View post on Instagram
 
Еманципираните принцеси на Ориента
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Еманципираните принцеси на Ориента

Автор Антония Михайлова

Зашеметяващата и богато украсена булчинска рокля на красавицата е проектирана от известния дубайски дизайнер и собственик на Езра Кутур - Езра Сантос. 

През октомври 2023 г. Нейно Височество сподели снимка от ултразвук в социалните мрежи, с която разкри, че очаква дете. Махра публикува снимка с бяло сърце, изразявайки любовта си и вълнението си от предстоящото събитие. По-късно младата жена разкри пред последователите си, че очаква момиче.

View post on Instagram