Автор
Ева Григорова

Шон Диди Комбс наруши мълчанието си и каза, че е жертва на „лов на вещици“

Слез драматичен обрат на събитията, Шон Диди Комбс наруши мълчанието си след множеството правни проверки и публични спекулации, заявявайки, че е жертва на „лов на вещици“.

Припомняме, че в медиите се появи информация за безпрецедентна операция, при която агенти на вътрешната сигурност извършиха едновременни проверки в имоти на рапъра в Маями и Лос Анджелис.

Действията, предприети от властите, предизвикаха ожесточен дебат относно използването на "сила на военно ниво" при изпълнението на заповедите за обиск, като адвокатът на Комбс, Арън Дайър, яростно критикува подхода като прекомерен и неоправдан.

Говорейки пред DailyMail, Дайър очерта тревожните обстоятелства около нападенията, като подчерта неправомерния натиск и травма, нанесени на семейството и служителите на Комбс.

„Няма оправдание за прекомерната демонстрация на сила и враждебния начин, по който се държаха властите“, каза Дайър. Освен това той поясни, че Комбс не е бил нито задържан, нито арестуван по време на тези събития и е оказал пълно съдействие на разследването.

„Тази безпрецедентна засада – съчетана с координирано медийно присъствие – води до преждевременно прибързано осъждане на г-н Комбс и не е нищо повече от лов на вещици въз основа на неоснователни обвинения, направени в граждански дела“, добави Дайър.

Припомняме още, че рапърът е обвинен в сексуален трафик, което той категорично отрича. По време на операцията Комбс планирал пътуване до Бахамските острови със своите близнаци тийнейджъри.

Съдебните битки не са нещо ново за Комбс, който е изправен пред няколко съдебни дела през последните години, включително обвинения в сексуално насилие. Сложността на тези правни предизвикателства беше подчертана от скорошно съдебно решение, изискващо една от обвинителките на Комбс да разкрие самоличността си, ако делото ѝ продължи, решение, което сигнализира за сериозния характер на обвиненията и предстоящия правен процес. В предизвикателен отговор на обвиненията и нападението Комбс се обърна към социалните медии, за да изрази позицията си, заявявайки: „Стига толкова“.

Популярната изпълнителка Каси също съди рапъра във федералния съд, обвинявайки Комбс в изнасилване и тормоз, който започнал, когато тя била едва на 19 години. Изпълнителката твърди, че той се е занимавал със секс трафик и трафик на хора. В документите се твърди, че неговото контролиращо поведение е започнало, когато тя го срещнала през 2005 г. След като е подписала договор със звукозаписната компания на рапъра през следващата година, той е упражнил пълен контрол върху живота ѝ, включително апартамента, колата, дрехите и дори медицинските ѝ досиета. Само един ден след като Каси заведе делото, тя се споразумя с Диди извън съда.