Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Хороскоп за април

Овен – Скъпи Овни, справедливо е да се каже, че през април положението става малко по-добре с всеки изминал ден. В деловата сфера месецът е с много благоприятна атмосфера за реализиране на голяма част от плановете ви. Постоянно се появяват нови възможности. Всички врати са отворени за вас. Ако досега сте търсили напразно работа, гарантирано ще намерите нещо. Ще създадете и нови контакти, които ще са от голямо значение за професионалното ви развитие. Имате възможност да въведете някои нововъведения в съществуващия работен процес. Сега ще ви е трудно да функционирате в сътрудничество, защото ще срещнете неразбиране от страна на бизнес партньори.

Финансово също имате зелена светлина. Вие наистина започвате да използвате силните си страни. Разбирате се добре с другите и имате големи перспективи за успех. Не е нужно да бягате най-бързо, просто хвърляйте топката най-далеч. Трябва да се изправите пред промените, които настъпват в живота ви, по наистина смел начин.

Здравето ви донякъде е отслабено през април. Просто сте поели твърде много задължения, работа и отговорности напоследък, не сте се вслушали достатъчно в предупредителния си вътрешен глас. Чувствате се изцедени, стресирани, което може да доведе до заболявания, свързани с нервите, като мигрена, стомашен дискомфорт, напрежение. Тъй като обичате да работите много, Марс ви съветва да намерите нежен баланс, като медитация, йога или някоя творческа дейност.

Копнежът за близост, за нежност, става голям, но и вълни на леки, безгрижни чувства се разпространяват също. Звездите ви съветват да се погрижите за отношенията, които сте изградили досега, за да не пострадат в бъдеще. Ще имате властта да вземате решения, но не трябва да злоупотребявате с нея. Мнозина ще се радват на късмет в личен план. Те ще намерят голямата си любов и ще се чувстват по-страстни от всякога.

Телец -  Скъпи Телци, април е месец на променящи се събития, що се отнася до емоциите. Колкото по-бързо приемете факта, че трябва да приемете промените, толкова по-бързо ще реализирате всичко, което си представите. Имате наистина добри шансове пред себе си и се открива период, в който ще имате много причини да сте доволни. Това е месец на известни усилия и изкушения, но се задават и награди за добре изпълнени задачи.

Поради повишеното натоварване, ще бъдете ангажирани повече от стандартното. Ще бъдете убедителни и обстойни, когато става въпрос за споразумения. Бъдете малко по-отговорни от обикновено, ще имате нужда от помощта на приятели, периодът е много предизвикателен. Не задлъжнявайте, не инвестирайте пари, защото трябва да затворите някои финансови задължения, които ви висят над главата от дълго време. Не трябва да се вслушвате в съветите на непроверени хора.

Първата декада на месеца носи спад в имунитета и енергията, което може да се отрази най-вече в главоболие и болки в костите. Трябва да работите върху физическата активност, повече движение. Стресът нараства и имате нужда от по-редовен сън и малко повече време сред природата. Втората декада на месеца се очаква прилив на енергия и по-добро настроение.

Възможно е да възникнат в личен план дребни спорове и разногласия, които трябва бързо да разрешите. Избягвайте да бъдете неясни в изявленията си, тъй като това може да доведе до допълнителни проблеми, особено когато става въпрос за съвместни планове. Не бъдете егоистични, прекалено безгрижни и не се дръжте така, сякаш изобщо не ви интересуват проблемите и потребностите на партньора ви.

Краят на април носи стабилизация в отношенията, но изисква максимална отдаденост на плановете и общи приятели. Планирането на пътуване в края на месеца или заминаването на кратка почивка би ви харесало.

Априлски тароскоп за зодия Овен
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Мира Маринова

Априлски тароскоп за зодия Овен

Автор Мира Маринова

Близнаци – Скъпи Близнаци, през април доброто настроение и оптимизмът ще се върнат в живота ви в голяма степен! Някаква информация ще ви заинтересува, пред вас ще се отворят нови врати, ще се случат неща, които са във ваша полза.

В работата ще има сложен период, тъй като много ситуации предизвикват напрежение в отношенията с колегите, най-вече поради някои наложени промени или поради нарушаване на някои срокове за завършване на работа.  Възможно е да ви се стоварят непланирани разходи, причинени от вашето невнимание. Освен това не поемайте нови финансови задължения.

Звездите ще ви насърчават да опитате нещо ново или да поемете някои рискове. Следователно ще имате възможност да развиете своите умения или да следвате своите мечти и стремежи. Просто трябва да се доверите на собствените си способности и да вземате смели решения. Втората декада на месеца носи засилено главоболие, променливо кръвно налягане и склонност към сезонни алергии.

Вие и вашият партньор вероятно нямате достатъчно време един за друг в момента. Въпреки това, когато сте заедно, и двамата ще се опитате да се възползвате максимално от това. Средата на месеца може да донесе на някои двойки подобрение на ситуацията, но за кратко. Направете всичко възможно да работите за подобряване на връзката си.

Началото на месеца носи нещо ново в областта на партньорските отношения, може да е нов човек или най-малкото промяна в начина на общуване в отношенията. Мнозина ще са последвани от добро настроение, но и възможности за начало на нови емоционални истории, старайте се да сте колкото се може повече да сте в движение, с компания, на излети. В близко бъдеще много от вас ще бъдете докоснати от стрелите на Купидон и ще се почувствате на деветото небе.

Рак – Скъпи Раци, април крие нови възможности и вълнуващи предизвикателства за вас. Слънцето - вашият управител на дома на финансите, ще транзитира през първата и втората десетдневка на месеца в дома ви на кариерата, амбициите, социално-професионалната репутация, а там ще присъства и ретроградния Меркурий и слънчевото затъмнение, което показва, че може би ще настъпи повратна точка за вас, момент, който ви кара да преоцените посоката, която сте поели професионално и твърде е вероятно да ви отведе до ново начало. Може да става въпрос за неудовлетвореност от получените доходи, която се изостря през този период и предизвиква нужда от промяна или фирмата, за която работите, преминава през важни промени или може да има финансови затруднения, или просто там не се чувствате достатъчно оценени.

В края на месеца много е възможно да имате специални възможности от гледна точка на приходите, които отварят нови перспективи и които могат да ви доведат до успех по неочакван начин.

През месеца има вероятност да се появят болки в гърба и чувствителност на пикочните пътища. Бъдете внимателни и грижовни към здравето си, вземайте профилактични и предпазни мерки.

Марс, традиционният управител на петия ви дом (любов, романтика, любовни връзки, флирт, творчество, забавление, деца), преминава през вашия девети дом през април, което ви подтиква да преразгледате определени идеи за любовта и отговорността в дългосрочен план. Игнорирайте някои дребни разногласия с партньора си, просто ги преодолейте, опитайте се да установите система на диалог. И двамата имате нужда от промяна, защото монотонността и нервността на ежедневието са се намесили между вас. Свободните представители на знака, през първата половина на април много ще харесате някого, но не сте наясно как да реализирате тази история, нито дали е добра за вас. През този месец има шанс мнозина да срещнат специални хора в живота си.

Лъв – Скъпи Лъвове, толкова много добри новини има през април. Но това не означава, че можете да се отпуснете, без да мислите за последствията! Поради определени астрологични фактори е твърде вероятно важно събитие да се случи през месеца, което да промени определени концепции за света и живота или за вас самите, което ще доведе до нови решения в професионален, материален и личен план. Възможно е в момента да се завърне по-стар емоционален проблем.

В периода около слънчевото затъмнение на 8 април, хороскопът ви предлага да избягвате да пътувате на дълги разстояния и да се опитате повече да си почивате, да се отпуснете. Звездите искат от вас само едно нещо: винаги избирайте пътя на истината, защото лъжите ще имат къси крака, особено в дните на затъмнение!

През месеца (15-26 април) вероятно ще настъпят важни промени в емоционалния живот на много Лъвове, защото Юпитер, който е традиционният ви управител на V дом (любов, романтика, флиртове, забавления, творчество, деца), се среща в съвпад с Уран, управителят на VII-я ви дом (връзки, партньорства, брак). Това може да отбележи момента на започване на връзка, решение за брак или развод (в зависимост от случая). Като се има предвид факта, че тази връзка се случва в X-я ви дом, възможно е да настъпи голяма промяна в отношенията, нова посока на живота като цяло в дългосрочен план.

Важно астрологично събитие за Лъвовете е съвпадът на Юпитер и Уран, който се провежда в X дом (кариера, амбиции, социално-професионална репутация) от 15 до 26 април и следователно не би било изненадващо да бъдете повишени в компанията, за която работите, или да ви бъде предложена другаде важна позиция, или да имате възможност да възникне партньорство или сътрудничество.

Априлски тароскоп за зодия Телец
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Мира Маринова

Априлски тароскоп за зодия Телец

Автор Мира Маринова

Дева - Скъпи Деви, ако искате нещо да се промени през април и да го направите по положителен начин, трябва веднага да се захванете за работа. Благоприятният Марс до края на април и много благоприятният Юпитер до средата на май ще ви подадат значително стабилна ръка, независимо дали става въпрос за вашето семейство, асоциацията, от която сте част, или вашата работна среда. Умът ви ще бъде ясен и пъргав, комуникацията успешна. Оптимизмът и решителността ви ще се отплатят. След като поставите правилната енергия на правилното място, може да очаквате добри успехи. Като подкрепящ закрилник в това голямо предизвикателство живот, ще имате Юпитер, който ще ви пази в сферите, свързани с работа, здраве, семейство.

През първата декада на април са налице нервност и психическа нестабилност, възможни са здравословни проблеми с кръвообращението, главоболие и мускулни крампи. През втората декада на месеца се разхождайте, тичайте, движете се, общувайте с позитивни хора, релаксирайте и разтоварвайте стреса и засилете максимално имунитета си.

Семейните ви отношения могат да останат на заден план. Трябва да положите усилия, така че партньорът ви да остане с впечатлението, че му давате максимума във всичко, а не винаги нещо да остава недовършено. Почти през целия април вашият управител Меркурий, преминава ретроградно през VIII-я ви дом (интимност, еротика), където се случва и пълното слънчево затъмнение на 8 април, което подсказва, че е вероятно да настъпи голяма промяна в любовния ви живот. Например тайна или предателство в любовта може да излезе наяве, което да доведе до дисбаланс в живота на двойките. От друга страна Марс, който транзитира през дома на партньорството, ви носи вдъхновение и енергия да подобрите отношенията си, но с уговорката, че е необходимо да проявите повече отговорност и постоянство и да положите нужните усилия.

Везни – Скъпи Везни, започвате прекрасно месец април и завършвате още по-добре, що се отнася до физическата пригодност и баланса ум-тяло. Колкото по-скоро се научите да се освобождавате от емоционалния си товар и да се доверявате на Вселената, толкова по-скоро тя ще спре да ви ръчка. Ще се научите да посрещате препятствията с позитивизъм и ще си позволите най-накрая да бъдете щастливи.

Наблюдавайте краката си. Сатурн, позициониран в неудобния за него знак Риби и ваш VI дом, би могъл да ви призове да се грижите повече за тази важна част от тялото си. Всъщност краката ни свързват със Земята и ни позволяват да се свържем с енергиите на нашата планета. Ето защо, всички тези дейности, които включват ходене, катерене, трекинг са добре дошли. След това обаче не забравяйте да благодарите на тялото си, може би с релаксиращ масаж или вана за крака, пълна с есенции и регенериращи соли!

Слънчевото затъмнение през април попада в дома на партньорството на Везните. Там се намира и ретроградния Меркурий. За някои представители на знака това води до ново начало, което означава изясняване и преодоляване на минали проблеми или коригиране на правилата, по които функционира връзката, и преразглеждане на бъдещи планове. Двойките трябва да обърнат повече внимание на общите стремежи, за да оцелеят в дългосрочен план. За други Везни обаче новото начало ще означава край на връзка, в която техните нужди и желания не се разбират или зачитат.

Ако досега можехте да се изгубите в лабиринта на мислите си, от април нататък ще имате ясна представа какво искате за живота си. Този месец може да сте по-комуникативни и общителни от обикновено. Може да сте склонни да прекарвате повече време с приятели и семейство, да организират партита или да посещавате социални събития. Чувствате страхотна възможност да разширите социалните си връзки и да изградите по-близки взаимоотношения с околната среда.

Скорпиони – Скъпи Скорпиони, април носи интензивна енергия и жажда за живот. Това е добър момент за вас да се съсредоточите върху личното и духовно израстване. Може да се наложи да се свържете отново с вътрешната си същност и да преоцените житейските си цели.

Ще възникнат проблеми, свързани със срокове, които трябва да спазвате, особено що се отнася до документите. Понякога може да има напрегнати моменти с началниците ви, които очакват да промените начина си на работа или подхода си към отговорностите. Работата може да ви носи много задължения и допълнителни разочарования, но можете успешно да преодолеете всичко това. Ще успеете да се организирате по-добре и да подхождате по-практично към задълженията си. Не трябва да приемате непроверена информация, както и не си губете времето с неподходящи хора.

Трябва да работите върху физическата активност, повече движение да има. Втората десетдневка ще сте по-добре в здравословно отношение с по-малко проблеми, като единственото слабо място може да бъде главоболието. В самия край на месеца - нервност и повишен стрес, които влияят на съня, възможни стомашни проблеми.

Възможно е през месеца да възникнат проблеми в личния ви живот поради факта, че ще бъдете твърде съсредоточени върху работата, кариерата и в резултат на това близките ви остро ще усетят липсата на внимание от ваша страна. Не бива да се абстрахирате твърде много от семейството и приятелите си, а необвързаните Скорпиони трябва да обърнат внимание на отношението на представителите на противоположния пол към вас: през април имате всички шансове да преживеете романтично приключение, да срещнете някой специален и вие, с вечната си заетост можете просто да пропуснете този шанс.

Априлски тароскоп за зодия Близнаци
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Мира Маринова

Априлски тароскоп за зодия Близнаци

Автор Мира Маринова

Стрелец – Скъпи Стрелци, април идва с положителна енергия и излъчване на промяна за мнозина. Сега е моментът да се включите активно в проектите си и да следвате най-смелите си мечти. Звездите ви съветват да бъдете отворени към нови идеи, възможности за учене и развитие и да не се страхувате да излезете от зоната си на комфорт. В професионалната област може да имате възможност да се развиете и издигнете в кариерата си. Фокусирайте се върху целите си, защото успехът е възможен, ако работите с отдаденост.

Най-накрая можете да започнете да мислите за себе си конструктивно, без винаги да се налага да поставяте другите на първо място. Медитация, йога или други духовни практики могат да ви помогнат да се свържете отново със себе си. Добре е да се съсредоточите върху спестяванията и разумните инвестиции. Също така е препоръчително да си поставите ясни дългосрочни цели и да подготвите конкретен план за постигането им.

В личен план април може да донесе нови социални отношения и срещи с интересни хора. Добра възможност за Стрелците е да разширят кръга си от приятели и да завържат нови запознанства. Любовните връзки също могат да бъдат интензивни и страстни. Месецът предлага възможност за подобряване на настоящите ви отношения. Ключът е откритата комуникация и разрешаването на минали проблеми. Бъдете отворени за промяна и се опитайте да избягвате собственическо или ревниво поведение, тъй като това може да бъде пагубно за връзката ви.

За необвързаните може да срещнат нов човек в живота. Важно е да имате отворен ум и да следвате инстинктите си. В същото време не прибързвайте с важни решения в отношенията. Отделете време да опознаете човека по-добре, преди да изведете връзката на ново ниво. 

Козирог – Скъпи Козирози, април ще бъде месец на промяна и оправяне на нещата. Ще имате много работа през този период, но ако постоянствате и работите търпеливо, ще успеете да постигнете целите си. Важно е да сте организирани и да планирате времето си така, че да можете да се справите с всички задачи в списъка си. Не се страхувайте да вземате смели решения, но помислете за плюсовете и минусите, преди да действате. Може да обмисляте инвестиране или други начини да увеличите доходите си, но е важно да бъдете предпазливи и да направите задълбочено проучване, преди да вземате важно решение. Твърде вероятно е да настъпят интересни промени по отношение на професионалната кариера. Тъй като почти през цялото време Меркурий е ретрограден, ви се препоръчва да не бързате с вземането на решение, а да се погрижите за планирането и коригирането на стратегията.

Слънцето управлява 8-мия ви дом (интимност, еротика, физическо и емоционално сливане) и слънчевото затъмнение, което се случва на 8 април в 4-я ви дом (семейство, дом, минало, емоционални основи), може да отбележи момент на преориентация в сантименталните отношения или вземане на важно решение: събиране да живеете заедно, преместване и т.н. В някои случаи връзката може да бъде подложена на изпитание, когато изплуват по-стари разочарования и негодувания. Връзките със сериозни проблеми отдавна, може дори да се разпаднат.

В личен план ще се чувствате страхотно в компанията на любимите си хора. Бъдете открити и общувайте честно. Необвързаните могат да очакват в повечето случи появата на нови възможности. Препоръчително е да обръщате повече внимание на нуждите и чувствата на околните, защото това им помага да се сближавате един с друг и да изграждате по-здрави отношения.

Водолей – Скъпи Водолеи, април за много от вас ще бъде доста интензивен период. Времето около слънчевото затъмнение на 8 април обещава да бъде сравнително напрегнато, затова бъдете по-предпазливи в общуването, в действията, в работата. Избягвайте конфликти, персонализация, крещящо поведение, закачки. Опитайте се да останете центрирани, за да можете да се справите с всяка ситуация съзнателно. Вие сте господари на собствената си съдба, излизате от тъмната сянка на миналото и получавате крила, за да летите.

Някои Водолеи може да се почувстват разочаровани от нивото на доходите си, смятайки, че парите им не са достатъчни. Достатъчно е да сте по-дисциплинирани при харченето на пари и да се опитате да управлявате ресурсите си възможно най-стриктно. Поради различни астрологични фактори, избягвайте, доколкото е възможно, подписването на договори и вземането на решения относно важни инвестиции.

По отношение на личното развитие месецът може да бъде подходящо време за изследване на нови страсти и интереси. Сега е моментът Водолеите да се опитат да отделят време за неща, които им носят радост и удовлетворение, дори и да не са непременно свързани с техните професионални или лични цели. Ако сте мислили да се преместите на ново място, да си купите жилище, през април може да възникне неочаквана възможност.

По отношение на личните отношения април може да бъде период на промени и трансформации. За Водолеите е важно да бъдат отворени и възприемчиви към нови идеи и перспективи, които идват по пътя им. Комуникацията ще бъде от съществено значение този месец. Добре е да се опитват да изслушват внимателно партньора си, като същевременно изразяват собствените си чувства и мисли ясно и с уважение.

Риби – Скъпи Риби, април носи свеж въздух и нови начала за много от вас. Време е да се отървете от миналото и да се съсредоточите върху това, което може да е важно за бъдещето. Това е добър месец за започване на нови проекти и проучване на нови области. Изяснете в себе си какво искате да постигнете, изградете си стратегия за действие.

В личен план този месец носи възможности за растеж и развитие. Казват, че няма извънредни ситуации, а само възможности и покани за развитие на душата. Рибите може да започнат да се интересуват от нови теми и да се фокусират върху развитието на личните си умения и знания. Все пак не забравяйте да отделите време за почивка и грижа за себе си, за да поддържате психически и емоционален баланс.

Във финансово отношение април предлага възможност на повечето от вас да спечелят повече пари чрез нови проекти или партньорства. Обърнете внимание обаче на детайлите и се фокусирайте върху важните неща. Препоръчително е също да бъдете отговорни към парите и да не харчите твърде много.

В любовен план април носи положителна енергия и силна връзка с партньорите. Сега ще можете да се чувствате по-близки от всякога и да водите дълбоки, смислени разговори. Общувайте честно и открито с половинките си и бъдете внимателни към техните нужди и желания. Ще имате на разположение силна любовна енергия през този месец, така че трябва да се уверите, че я насочвате в правилната посока и да не я губите за ненужни обвинения, драматични и до никъде не водещи спорове. Малко интензивност и драма не боли в любовта, всъщност озарява романтиката, но трябва да внимавате да не прекалявате.