Автор
Ева Григорова

Имало е шантаж: Ето защо Кейт била принудена да разкрие диагнозата си

Оказва се, че Кейт Мидълтън е била принудена да разкрие пред света, че страда от рак, след като диагнозата ѝ изтекла и е щяла да бъде разкрита на широката общественост, съобщава Daily Mail.

Дворецът Кенсингтън е трябвало да действа възможно най-бързо, след като е станало ясно, че данни за здравословното състояние на принцесата са станали достъпни за хора, които са били готови да ги разкрият, без нейното съгласие.

Не е ясно дали изтичането идва от Лондонската клиника, където принцесата претърпя коремна операция през януари или от другаде.

След седмици на неистови спекулации в социалните медии за нейното здраве и благосъстояние, Кейт пусна откровеното видео съобщение преди малко повече от седмица, потвърждавайки, че е подложена на химиотерапия за рак. 42-годишната принцеса разказа за „огромния шок“, след като тестовете установили рак след коремната ѝ операция и „невероятно тежките няколко месеца“, които семейството ѝ е преживяло, като гласът ѝ на моменти се пропуква от емоции по време на кадрите.

Формата на рака не е разкрита, но бъдещата кралица е започнала курс на „превантивна химиотерапия“ в края на февруари. Принцесата каза още, че мисли положително за възстановяването си и е в добро настроение, описвайки себе си като „добре и става по-силна всеки ден'.

Принц Уилям и Кейт се съсредоточиха върху децата си, като отделиха време, за да споделят внимателно състоянието за здравето на принцесата с принц Джордж, принц Шарлот и принц Луи.

Твърди се, че кралят, диагностициран с рак през февруари, се „гордее“ с „любимата“ си снаха за нейната „смелост“ да говори за своето лечение и двамата поддържат близък контакт през последните няколко седмици. Кралица Камила каза през изминалия уикенд, че принцесата на Уелс е „развълнувана“ от цялата обществена подкрепа, срещайки две сестри, държащи плакати с трогателни думи „изпратете нашата любов на Кейт“.

Кралят се лекува от неразкрита форма на рак от началото на февруари, след като претърпя операция за увеличена простата в Лондонската клиника. Докато монархът се оттегли от публични задължения, тъй като продължава да се подлага на лечението си, той все още изпълнява някои от официалните си задължения зад стените на двореца.

Принц Уилям трябва да се върне към обществените си задължения, след като децата му се върнат на училище след Великденската ваканция. Засега той ще продължи да балансира между грижата за съпругата и семейството си и изпълнението на дълга си към короната, както направи след нейната операция през януари.

Не е известно колко дълго Кейт ще се лекува, но тя би могла да присъства на събития, когато се чувства в състояние, в съответствие с медицинските съвети, въпреки че това няма да означава връщане към нейните задълженията на пълен работен ден.