Автор
Ева Григорова

"Години на напрежение": Принц Хари все още "чака извинение" от принц Уилям на фона на битката с рака на принцеса Кейт

Принц Хари планира да посети Обединеното кралство през май и според медиите той все още иска извинение от отчуждения си брат, принц Уилям, дори на фона на наскоро обявената битка с рака на принцеса Кейт. Кралският автор Том Куин посочи "годините на напрежение" между семействата Съсекс и Уелс като причина за враждата.

Това споделяне идва на фона на доклади, които предполагат, че калифорнийският херцог може потенциално да „се свърже“ с Уилям и Катрин по време на пътуването си „Предвид диагнозата рак на Кейт, Хари със сигурност ще положи усилия да види брат си и Кейт, когато се върне в Обединеното кралство през май – ако това изобщо се случи, това ще бъде много кратка, внимателно планирана среща и организирана да продължи кратко време, така че че братята да могат да избегнат всякакви трудни разговори“, добави Куин. Той продължи: „В същото време Хари знае как ще изглежда, ако се върне в Обединеното кралство и не види брат си и Кейт. Това ще бъде много неудобно за него.“

Тази потенциална среща предстои след срещата на Хари с крал Чарлз III на 6 февруари, след разкриването на рака на монарха.

Отдавна се спекулира, че "Fab Four", както бяха кръстени през 2018 г., всъщност се презират един друг. Малко преди сватбата си с Хари през май същата година, Меган Маркъл, бъдещата херцогиня на Съсекс, имаше спор с Кейт, тогавашната херцогиня на Кеймбридж, относно роклята на шаферката пренциса Шарлот. „Този разрив относно роклята започна вражда, която никога не беше разрешена“, твърди друг вътрешен кралски човек.

Кралският анализатор Пандора Форсайт добави още как принцът и принцесата на Уелс вероятно ще бъдат „разочаровани" от неписаното мото на монархията: „никога не се оплаквай, никога не обяснявай", което беше усъвършенствано от покойната кралица Елизабет II. По конвенция британските кралски особи при никакви обстоятелства не говорят за лични въпроси и не отговарят на подстрекателни твърдения или обвинения срещу тях лично. Това има за цел да подскаже, че те са „над“ кавгите.

„Всеки път, когато се обърнат, Хари и Меган са подхвърлили някакво ново обвинение срещу тях или дребна история“, разказва вътрешен човек от двореца, когато обсъжда бъдещите крал и кралица. „Трудно им е да не могат да се защитят, но мълчанието винаги е най-добрият отговор.“