Автор
Веселина Петрова

Шакира срина със земята филма за Барби с този коментар

Певицата Шакира заяви, че двамата ѝ синове "абсолютно ненавиждат" филма "Барби", защото е "кастриращ" и добави, че отчасти е съгласна с това.

Шакира сподели мнението си за филмовия блокбастър от 2023 г. в интервю за списание Allure, като заяви, че предпочита попкултурата, "когато се опитва да овластява жените, без да отнема на мъжете възможността да бъдат мъже, да защитават и подкрепят".

Шакира
Шакира
GettyImages

Певицата, носителка на "Грами", има двама сина - Милан, роден през 2013 г., и Саша, роден през 2015 г. от бившия си партньор - испанският футболист Жерар Пике.

"Синовете ми го мразеха. Смятаха, че това е кастриращо. И аз съм съгласна до известна степен", казва тя.

"Аз отглеждам две момчета. Искам и те да се чувстват силни, като същевременно уважават жените. Вярвам, че трябва да дадем на жените всички инструменти и доверието, че можем да правим всичко това, без да губим същността си, без да губим женствеността си", продължава певицата в интервюто.

"Смятам, че мъжете имат определена цел в обществото, а жените имат и друга цел. Ние се допълваме взаимно и това допълване не бива да се губи", добавя Шакира.

"Барби" се превърна в културен феномен миналото лято, като събра над 1,4 млрд. долара в боксофиса и предизвика доста коментари за специфичния си феминизъм, пише "Актуално".