Автор
Евелин Попадийна

Какво не бива да споделяме на мъжа до нас…

Всички знаем, че добрата комуникация е ключът към дългата и щастлива връзка. Не винаги обаче трябва да казваме това, което мислим. Добре е да знаем кога да замълчим и да не споделяме прекалено лични неща, дори и с дългогодишния си партньор.

Не казваме да не си искрена, а от време на време да преценяваш думите си. Все пак разкриеш най-дълбоките си страхове, да разголиш душата си пред някой, който един ден може да се обърне срещу теб и да се възползва от тази информация, за да те уязви.

Преди да разкрием неща, които не бива да споделяш, ще уточним, че ако не споделиш нещо, не означава, че не си искрена. Да не си искрен означава да лъжеш, да манипулираш, да изкривяваш истината, да се правиш на жертва. Не се чувствай виновна за това, че си решила да не споделяш какво се случва в твоя си свят.

Ето и с кои неща трябва да внимаваш:

12 причини лудо влюбена жена да зареже завинаги мъжа си
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

12 причини лудо влюбена жена да зареже завинаги мъжа си

Автор Теодор Муховски

Подробности за личния ти живот преди него
Това, което му споделяш изгражда твоя образ като жена в неговите очи. Съответно броят на сексуалните ти партньори и продължителността за връзките ти му позволява да си изгради представа що за партньор си и какво да очаква от теб. Внимавай, за да не го натовариш с твоя емоционален багаж.

Броят на сексуалните ти партньори
Обществото е склонно да съди жените с богат сексуален опит. Макар и да живеем в 21-ви век, все още има предразсъдъци и клишета, с които трябва да се преборим като жени. Знай, че броят на мъжете, с които си спала не те дефинира като жена и личност. Но все пак не споделяй тази информация с партньора ти.

Заплатата ти
Разбира се, тук не говорим за дългогодишните връзки. Парите нямат значение в любовта, но липсата на пари влияе на взаимоотношенията във връзката. Факт е, че социалният ти статус може да повлияе на поведението на един мъж. Ако си успешна и богата или ще се чувства зле защото изкарваш повече от него, или ще се възползва от възможностите. Ако не изкарваш много пари, може да се държи с теб доминантно, защото все пак „той те гледа“.

Сравнение с бившите ти партньори
Това е неуважително и унизително. Да, понякога го правим, защото искаме несъзнателно да създадем образ на несъществуваща конкуренция, която да провокира партньора ни да се старае малко повече, но нека бъдем честни – това е жалък опит за манипулация и не бива да се гордеем.