Автор
Евелин Попадийна

Как да сложите край на токсична връзка

Неподходящата връзка може да ви остави с разбито сърце, да ви вкара в депресия и да ви остави апатична във всяко едно отношение. Токсичните отношения напоследък са доста често срещани и често ефектите от тях могат да бъдат негативни в дългосрочен план.

Защо много жени обаче попадат в токсични отношения и нездравословни връзки, все пак ако някой те прави нещастен ще си тръгнеш от него, нали? Е, да, но нещата в реалността не са чак толкова лесни, тъй като има различни фактори, които спират жените – финансова зависимост, деца, психологични модели и т.н. За да си тръгнете от токсичен човек трябва да имате ясен и последователен план.

Точно за този план ще говорим днес, ще ви покажем 6 стъпки, които да предприемете, за да напуснете нездравословните си отношения.

12 причини лудо влюбена жена да зареже завинаги мъжа си
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

12 причини лудо влюбена жена да зареже завинаги мъжа си

Автор Теодор Муховски

Изграждане на безопасен план – Ако решите да напуснете човека до вас, заради токсичността му е нужно да направите план за това как ще се справите с прехода. Къде ще отседнете, какви вещи ще ви трябват… Не бъдете хаотични, изберете най-подходящия момент, за да се чувствате сигурна. Ако става дума за домашно насилие можете да се обърнете към Националната Гореща телефонна линия, откъдето могат да ви осигурят помощ.

Бъдете независими – Ако не работите и няма как да се издържате сама, то е време да започнете са проправяте път към независимостта си. Намерете си работа, изкарайте курс за повишаване на квалификацията – финансовата ви независимост е основен фактор по пътя към свободата.

Споделете с някого – Доверете са на член на семейството или на приятел, за да ви помогнат с процеса. Трябва да имате подкрепа – морална, а понякога и финансова

Потърсете професионална помощ – Напускането и възстановяването от токсична връзка ще е дълъг процес. Обърнете се към хора преминали през това, отидете на консултация с терапевт, а ако напускате брак, то опитен адвокат ще ви е от голяма полза.

Спрете да говорите с партньора си – Токсичните хора са много хитри и умеят да манипулират. Когато вземете решение да си тръгнете, спрете всяка форма на комуникация с него, освен ако нямате деца и трябва да говорите за неща, свързани с тях. в този случай общувайте само по въпроси, свързани с децата.

Останете сами със себе си - За вашето психическо здраве и самочувствие е вредно да сте в токсична връзка. Може да отнеме известно време, преди да решите, че искате да се впуснете в нова връзка. Не бързайте с това. Отделете време за себе си, намерете си нови хобита, развивайте се кариерно и като личност. Дори може да си вземете домашен любимец. Дайте време на душата си да се излекува и да поживее свободна.