Нашата рецепта за карпачо от авокадо със зрял чедър Castello® е идеалното предястие за вечеря. Меката кремообразна текстура на авокадото контрастира на по-ронливия чедър с деликатни кристали, образувани в процеса на зреене, а соления му вкус и ядкови нотки чудесно овкусяват карпачото от авокадо.
Необходими продукти:
2 бр. узряло авокадо
75 г зрял чедър Castello®
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
1 малка глава червен лук
сол
черен пипер
![](https://sportal365images.com/process/smp-images-production/woman.bg/08042024/74726679-a7b6-495c-8767-6a793ea64c39.png?operations=fit(1100:608))
Приготовление:
• Нарежете авокадото на тънки филийки и го подредете в чиния за сервиране.
• Овкусете с малко лимонов сок и зехтин авокадото.
• Натрошете чедъра с помощта на нож за сирене.
• Гарнирайте авокадото с тънки резенчета червен лук и подправете със сол и черен пипер и парченца зрял чедър Castello®.