Изкушаваща и богата на вкусове и текстури! Такава е рецептата ни за бургер с разтапящ се чедър Castello®. Вижте как да си го приготвите.
Необходими продукти за 4 бургера:
4 готови за печене бургера от месо по избор
4 резена зрял чедър Castello®
За соса:
200 мл заквасена сметана
1 ч.л. оцет
1 ч.л. дижонска горчица
1 скилидка чесън
щипка сол
Печени моркови:
2 връзки малки моркови
приблизително 500 г
зехтин
½ ч.л. сол
½ с.л. розов пипер на зърна
1 връзка копър
приблизително 250 г
сок от 1 лимон
щипка сол
маруля айсберг
4 питки за бургери
Приготовление:
• Нарежете на ситно чесъна и смесете със сметаната, оцета, дижонската горчица и солта.
• Загрейте фурната до 175°C.
• Подредете морковите върху лист за печене или в огнеупорна чиния и ги оваляйте в зехтин, сол и розов пипер. Запечете във фурната за около 15 мин.
• Нарежете на ситно копъра и го комбинирайте с лимона и солта.
• Изпечете бургерите на барбекю за 2-3 мин. от всяка страна или до готовност. От горната страна сложете парче чедър Castello® и оставете да се разтопи.
• Препечете питките за бургерите, след което ги покрийте със сметановия сос. Сложете свежа салата и копъра с лимона и затворете с втората част на питката. Сервирайте веднага.