Автор
Кристина Кирова

Край на смесените сигнали: 5 изречения, които той ще каже, ако не иска да бъде с теб

Понятието "смесени сигнали" присъства много често в днешните опити за връзки, но истината е, че всъщност не съществува само по себе си. Защото винаги е "Да" или "Не". Смесените сигнали водят само до едното или до другото. Стига да умеем да чуваме и да знаем какво означават "деликатните" изречения на човека отсреща, веднага можем да разберем дали нещата отиват към дългосрочни отношения с взаимно уважение и доверие, или към забава, в която "той не иска да те нарани". И вярвай, че дали ще е второто, можеш да разбереш още в самото начало, особено ако чуеш някое от тези 5 изречения от него:

"Много съм зает"

Най-удобното извинение, защото хем няма сериозни намерения, хем пък, ако му доскучае и реши, че иска забавление, все пак трябва да може да се появи изневиделица отнякъде. А ако ти го каже в прав текст, няма да спечели нищо, загубва те като опция. Затова имай едно наум за "много заетите" мъже. Истината е, че когато имат чувства и истински интерес, ще направят всичко, за да си откраднат време с теб и ти ще усетиш, че е така, ще забележиш усилията, които правят, въпреки натоварения си график.

"Всичко между нас е наред, не искам да го разваляме"

Много красиви думи, с които той прави всичко възможно да избяга от отговорност. Защото ситуацията помежду ви е повече от идеална за него, но не прави никакви планове за бъдещето. Защото с тях ще трябва да поеме и отговорност. Това изречение обикновено можеш да чуеш, след като повдигнеш темата за развитието на връзката ви. А той, макар и завоалирано, ти казва, че да излизате, да правите секс и да си прекарвате неангажиращо време заедно, му е супер. И нищо повече.

"Не съм готов за сериозна връзка в момента, може би в бъдеще"

Тук няма никакви смесени сигнали, а директен отговор и той е, че човекът не е готов да бъде във връзка. И по-буквално няма как да ти го каже. Все пак си оставя вратичка към теб, като споменава, че в бъдеще ситуацията може да се промени и да бъдете заедно. Истината е обаче, че е крайно уморително да бъдеш в отношения, в които трябва да чакаш човекът до теб да си промени плановете и да открие какво има до себе си в твое лице. И освен това, ако останеш разочарована, той винаги ще има опцията да ти отвърне "аз те предупредих, че не съм готов". Повярвай, че заслужаваш далеч по-добро и ясно отношение, просто не си губи времето с човек, който те оставя на изчакване.

"Не отговарям, защото имам много работа"

Разбрали сте се да се чуете, да се видите, да си направите уговорка, обаче него го няма. Не отговаря, не се обажда, не пише и накрая, след изтощително чакане, по време на което определено не се чувстваш добре, той казва "бях зает". Всъщност всички сме заети. Всички работим. Всички имаме ангажименти. Но когато искаме да бъдем с някого, то определено ще му отделим време. Или поне няколко секунди, за да се обадим или да напишем, че в този момент ни е натоварено и да предупредим, че ще се чуем по-късно, в друг ден и т.н. Има начин, стига да изпитваме уважение към времето на другия човек, никога не оставяме някого, когото харесваме, в чудене дали искаме да му обърнем внимание, или не.

"Не искам да те нараня"

Много прилича на изречението "Не се обиждай, но...", след което обикновено идва нещо обидно. Същото е. Той не иска да те нарани, ама го прави. Но да кажем, че си "измива ръцете", за да има пълната свобода, да не носи отговорност и да не задълбочава отношенията. И с демонстриране на фалшива загриженост, всъщност той ти подсказва, че няма за какво да си губиш времето с него. Истински загриженият мъж, който инвестира емоции и чувства, никога няма да спомене тези думи.