Автор
Антония Михайлова

Ретрограден Плутон от 1 май до 12 октомври: Какви промени настъпват в живота на всяка зодия

Най-малката и най-влиятелна планета на Слънчевата система става ретроградна на 1 май, сигнализирайки за период на връщане към това, което е било от значение за вас през януари 2024 г. Плутон в астрологията се счита за точка на прилагане на максимални усилия и обикновено дава най-сериозни и интензивни натоварвания на сектора на хороскопа, през който се движи.

Но от 1 май до 12 октомври Плутон ще работи през цели два знака, тъй като напуска Водолей и се връща в Козирог, а след това обратно. Темата за трансформирането на два дома в наталната карта става актуална за всеки човек, така че ще трябва да положите много усилия - Плутон подчинява целия хороскоп и живот в услуга на своя транзит, отбелязва астрологът Юлия Лифанова.

Какъв е планът на ретроградния Плутон?

От 1 май до 3 септември Плутон ще премине през Водолей, принуждавайки ни да обърнем внимание на личните си планове за бъдещето, на амбициите и децата. Най-важната задача на ретрограден Плутон ще бъде да анализира нашата среда - ще прецените с коя част от вашите приятели, съученици, колеги и други близки от обкръжението ви да продължите да общувате занапред, и с кои да прекратите взаимоотношенията. За мнозина ще бъде актуално решението да се преместят или да се върнат в родината си, докато други ще трябва да върнат в живота си приятели от миналото, за да преминат към нов етап от живота.

Този транзит ще засегне най-много представителите на зодиите Лъв, Скорпион, Телец и Водолей, защото Плутон ще се върне към въпросите за местожителство, връзки и месторабота. За Лъвовете например е много важно да се върнат към предишна връзка или да преосмислят цялостното си разбиране за хармоничен съюз.

Що се отнася до останалите знаци, Плутон ще даде възможност за развитие на бизнес в платформи за онлайн търговия, тъй като през юни ще влезе в милионерския аспект с Юпитер между знаците Близнаци и Водолей. Това е най-добрият период за блогъри, пазари и малки онлайн магазини. Ще има голям икономически пробив за тези отрасли, вероятно благодарение на икономически реформи.

Но от 3 септември до 30 ноември ще премине през Козиро , но ретроградността ще приключи до 12 октомври и до тази дата ще бъде „по-лесно“. Изводът е, че през този период Плутон ще прекрои кариерите, както и гражданските статуси и дори целите в живота на мнозина.

Знакът Козирог отговаря за нашите цели и когато Плутон преминава през него, това ни принуждава да погледнем по различен начин на целта и мисията ни в живота. За много хора есента ще бъде времето на съкращения и преминаване към по-престижни позиции. Но за тези, които не са фокусирани върху израстване в кариерата, този период ще донесе промени в семейните дела - разводи и регистрации на бракове, както и промени в брачните договори.

Конфликтът между Марс и Плутон ще изостри семейните отношения

Най-трудното събитие през ретроградния период на Плутон ще бъде опозицията му с Марс в знака Рак. Точните дати, на които ще се вземат решения за разводи, раздели и уволнения, са 2, 3 и 4 ноември. Възможно е влошаването да започне при Пълнолунието в Овен на 17 октомври, когато в небето ще се образува Големият кръст. Това ще бъде най-трудният период откъм съдбовни събития за знаците Везни, Козирог, Овен и Рак, както и Лъв и Скорпион.

Именно от 17 октомври до 4 ноември Вселената ще ви принуди да вземате бързи решения, но до 12 октомври Плутон вече няма да бъде ретрограден. Това означава, че до тази дата всичко ще стане ясно и до 4 ноември решенията, които ще вземем, ще бъдат логични, разбираеми и обмислени.

3 зодии ще имат уникална пролет
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Евелин Попадийна

3 зодии ще имат уникална пролет

Автор Евелин Попадийна

Какво може да се случи от 17 октомври до 4 ноември?

Плутон и Марс ще бъдат в конфликт в знаците Козирог и Рак, което означава, че семейните отношения и брачните договори ще бъдат преразгледани. Случаите могат да доведат до решения за развод, разделяне на имущество или промени в гражданството поради внезапна промяна на местожителството.

Този период ще бъде изключително труден за знаците Овен и Скорпион, Рак и Козирог, тъй като управителите на тези знаци ще бъдат във „война“. Ще трябва да имате търпение и смелост, за да се справите с това, което от години се опитвате да скриете „под килима“. Особено трудно ще бъде за жените, тъй като Марс ще увеличи конфликтността и емоционалността, в резултат на което в много бракове ще възникне поредица от сложни диалози, когато сълзите и крясъците ще станат норма.