Автор
Антония Михайлова

Защо родените на границата между две зодии са уникални личности

Купсида - така се нарича граничната линия, която разделя един дом от друг в хороскопа. Хората, родени в този преходен период, съчетават чертите и на двете зодии, развиват необичаен характер и имат невероятна житейска съдба.

Козирог – Водолей (16 – 22 януари) – Мистериозност

Никога няма да скучаете с хора, които съчетават енергията на практичния Козирог и ексцентричния Водолей. Имате богат емоционален живот, много ярки мечти и богато въображение, които трябва да бъдат изразени творчески, за да бъдете щастливи. Склонни сте да водите необичаен живот и може да ви бъде трудно да балансирате двете различни страни на личността си - вие сте сдържани, но общителни, жадувате за сигурност, но сте независими, консервативни сте, но се отличавате и със своя ексцентричност.

Родените на прехода между Козирог и Водолей обичат да говорят и да се забавляват, могат да водят разговори на всякакви теми, които стимулират интелекта. Въпреки че упоритата работа и високите стандарти ги водят до успех в много начинания, може да им е трудно да изградят лични взаимоотношения поради нуждата си от независимост, склонността да бъдат критични и понякога дори егоистични. Но ако умеете да използвате дружелюбието и хумора си, бързо ще се сприятелите.

Водолей – Риби (15 – 21 февруари) – Чувствителност

Родените на границата между тези две зодии съчетават енергията на необикновения Водолей и мечтателните Риби. Те са въплъщение на отзивчивост и въображение. Духовни са, артистични, миролюбиви, приятелски настроени и невероятно оригинални. Првлечени са от илюзорни идеи и нови преживявания. Имат висок интелект, но не са толкова добри в решаването на практически въпроси. Прекарването на време с други хора им помага да облекчат стреса, но също така са толкова чувствителни, че често предпочитат да се скрият в самотата и въображението си.

Родените в купсида на Водолей и Риби са сред най-интуитивните личности, почти с телепатичен усет към света. Потопени в духовни и философски въпроси, тези хора не се справят толкова добре с ежедневните грижи. Те често могат да загубят неща, да забравят за среща, да закъснеят или да не се появят на среща. Но не трябва да им се сърдите, тъй като те често мислят как да направят света по-добро място.

Риби – Овен (17 - 23 март) - Силни и балансирани

Ако вашата дата на раждане съчетава енергията на мечтателните и креативни Риби и енергичния Овен, тогава има вероятност да знаете какво искате и го искате сега. Родените на границата на Риби и Овен са огнена смес от импулсивност и мечтателност. Те са малко нетърпеливи и праволинейни и могат да дразнят другите, като отказват да направят компромис, но в същото време това ги прави отлични лидери. Тъй като съчетават безстрашие със състрадание към другите, тези хора са способни да достигнат границите си и да водят другите по пътя към успеха.

Ако можете да балансирате двете страни на вашата личност, тогава Рибите могат да укротят нрава на Овена, а Овенът може да сбъдне мечтите на Рибите.

Овен – Телец (16 – 22 април) – Властни

Родените на купсида на Овен и Телец придобиват огромна сила, която не може да бъде пренебрегната. Това са мощни и смели хора, родени лидери, които поемат отговорност на работа и у дома. Енергията и на двата знака гарантира успех. Просто трябва да се опитате да не бъдете твърде настоятелни и да вземете предвид мненията и желанията на другите.

Важно е да намерите баланс, да смекчите агресивните инстинкти, да не бъдете прекалено самоуверени и да се научите да уважавате чувствата на другите. Тогава отзивчивата, силна и стабилна страна на природата ви ще блесне с всичките си аспекти.

Телец – Близнаци (17 май – 23 май) – Енергични

На границата на Телец и Близнаци Земята среща Въздуха и произвежда някои от най-енергичните и авантюристични хора в зодиака. Те имат физическа сила, съчетана с жив ум, което ги прави целенасочени, но в същото време интелигентни и общителни. Тези качества дават способността да се адаптирате към различни ситуации и способността да правите много неща. Усилената работа обаче може да бъде истински проблем за такива хора, тъй като могат да се увлекат толкова много в работния процес, че трудно да се спрат.

Друг проблем е склонността към преяждане и алкохол, тъй като и двете зодии обичат удоволствието. Също така си струва да бъдете по-чувствителни към чувствата на другите. Ако се научите да слушате повече и да не говорите през цялото време, ще бъдете по-успешни и ще имате повече приятели.

Близнаци – Рак (17 – 23 юни) – Магически личности

Родените на кръстопътя между Близнаци и Рак са магически личности. Тези хора са спокойни и интересни, но в същото време грижовни и лоялни. Емоциите им може да са интензивни, но с подкрепата на приятели и семейство те могат да водят активен и щастлив живот.

Игривата енергия на Близнаците се комбинира със спокойната и замислена природа на Рака, за да създаде хора, които са светли и ярки. Неспокойствието на Близнаци балансира чувствителността на Рака, създавайки добре балансирана личност.

Те обичат нови преживявания и приключения, дори ако това е просто разходка в гората или пътуване до местния музей. Чувствителните и душевни хора, родени на границата на Близнаци и Рак, обичат да даряват любов, но и да я получават.

Рак – Лъв (19 – 25 юли) – Колебливи

Родените на границата между Рак и Лъв са любящи, експресивни, весели и страстни хора. Но те също ще трябва да се сблъскат с някои проблеми. Комбинацията от чувствителната природа на Рака и емоционалността на Лъва може да изпълни живота с крайности, тъй като такива хора имат противоречива комбинация от елементите вода (Рак) и огън (Лъв), което изисква много търпение и ред. Ако можете да балансирате тази енергия, животът ви ще бъде изпълнен с повече любов и ще има място за дълготрайни връзки.Ако имате проблеми с намирането на баланс между тези два знака, опитайте йога или някакъв вид творческа дейност. Това ще ви помогне да поддържате връзка с други хора и ще ви предпази от прекалено самовглъбяване.

Лъв – Дева (19 – 25 август) – Въздействащи

Родените на границата между Лъв и Дева са трудолюбиви, честни, страстни, ориентирани към успеха. Тъй като Лъвът е огнен знак, а Дева е земен знак, те съчетават някои противоположни личностни черти. Усетът на Лъва към драматичното и земната природа на Девата не винаги се съчетават добре. Трудно е да се предвиди в коя посока ще сте по-склонни да тръгнете. Някои представители на този куспид са по-нуждаещи се от внимание, докато други по-скоро предпочитат спокойния и по-малко бурен социален живот.

Повечето от тях са трудолюбиви хора, които се раздават в работата си. Те имат рядката способност да говорят, когато е необходимо, и да мълчат в подходящия момент. Най-трудното нещо за хората, родени през този период, е интимността, тъй като те ценят личното пространство и се нуждаят от хора, които ще ги обичат такива, каквито са.

Дева - Везни (19 - 25 септември) - Куспида на красотата

Родените в купсида на Дева и Везни са красиви както отвътре, така и отвън. Енергиите на тези зодиакални знаци се комбинират добре и създават много балансирани хора, които са високо интелигентни и артистични. Те се управляват от планетата на комуникацията Меркурий и планетата на любовта Венера, която дава рационалните качества на Девата и творческите и социални черти на Везните.

Хората с купсид на красотата са винаги в крак с най-новите тенденции и обичат красивите неща, включително изкуството, хората и природата. Стремят се да поддържат привлекателен външен вид и да поддържат красив дом, но трябва да внимават да не станат твърде повърхностни. За тях е важно всичко в живота да върви гладко и да изглежда представително. Трябва да внимавате да не се увличате по външния вид и ненужното харчене на пари за материални неща.

Везни – Скорпион (19 – 25 октомври) – Драматична куспида

Родените в купсида на Везни и Скорпион се управляват от две планети на страстта - Венера и Плутон, което е много секси комбинация. На други знаци може да им е трудно да се справят с такава интелигентност, увереност, блясък и сексуалност. Тези хора имат благоразумието на Везните и задълбочеността на Скорпиона и са сила, с която трябва да се съобразявате.

Те имат толкова силна и завършена личност, че трябва да внимават да не станат прекалено арогантни и да настояват да имат своя собствен път. Те са прекрасни лидери, които имат способността да сбъдват мечтите си. Тези силни личности трябва да намерят баланс между интелектуалните и емоционалните страни на своята личност. Те искат да стигнат до дъното на всяка ситуация, но ще бъдат много по-щастливи, ако могат да успокоят вътрешните си страхове и просто да се отпуснат.

Невиждани успехи: Дъжд от пари ще залее тези 3 зодии през април
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Евелин Попадийна

Невиждани успехи: Дъжд от пари ще залее тези 3 зодии през април

Автор Евелин Попадийна

Скорпион – Стрелец (18 – 24 ноември) – Куспида на революцията

Родените на ганицата между знаците Скорпион и Стрелец са пълни със сила и непокорна енергия. Те са енергични, авантюристични, силни, щедри, страстни и имат чувство за хумор. Те се управляват от Плутон, Марс и Юпитер, което е динамична комбинация. Това са безстрашни личности, които могат да излязат извън контрол. Ако успеят да насочат цялата си мощна енергия към нещо продуктивно, ще постигнат успех във всички начинания, защото не се страхуват да изпреварят себе си, да кажат това, което мислят и да се развиват професионално.

Елементите вода и огън създават сложна личност, която често остава неразбрана. Възможни са конфликти с властите поради непокорния им характер и присъщата откровеност, така че е по-добре да работите независимо. Трябва да се опитате да бъдете по-малко егоистични и по-често да прощавате грешките на другите.


Стрелец – Козирог (18 – 24 декември) – Куспида на пророчеството

Родените в купсида на знаците Стрелец и Козирог са истински визионери. Оптимистичният Стрелец и практичният Козирог създават невероятна комбинация, давайки на своите притежатели щастливо настроение и реалистичен поглед към света. Такива хора са общителни и приятелски настроени, но в същото време надеждни и отговорни. Те могат да успеят в професии, свързани с езици и пътуване.

Тези хора обичат да започват амбициозни проекти, които могат да променят света. Те са всеотдайни и захванат ли се с работа, не я оставят, докато не я доведат докрай. Но след като полагат толкова много усилия, очакват и другите да направят същото. Трябва да се опитате да не се отдалечавате от хората и да отделяте повече време на приятелите и създаването на дългосрочни отношения.