Автор
Ева Григорова

Меган, внимавай: Бивша служителка на кралския персонал проговори за обвиненията към нея в тормоз

Саманта Коен бивша сътрудничка на Меган Маркъл по времето, в която тя бе работещ член на кралското семейство, най-накрая потвърди, че е един от 10-те служители на кралския персонал, които са били интервюирани в разследването на Бъкингамския дворец за обвинения в тормоз, повдигнати срещу херцогинята на Съсекс.

Коен работи за кралското семейство от 2001 г. и беше личен секретар на Маркъл през 2021 г., когато беше подадено първото оплакване, че бившата звезда от „Костюмари“ създава враждебна работна среда.

Въпреки че не пожела да даде подробности в интервю за австралийския вестник Herald Sun, Коен, каза пред изданието: „Трябваше да остана само шест месеца, но останах 18 – не можахме да намерим заместник за мен и когато го направихме, го заведохме на турне в Африка с Хари и Меган, той също напусна, докато бяха още в Африка.“

Коен спря да работи за кралското семейство през 2019 г. Обвиненията дойдоха само дни преди да бъде излъчено бомбастичното интервю на Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри, в което херцогинята заяви, че животът в кралското семейство е „почти невъзможен“.

Разследването в отдел човешките ресурси беше частно финансирано от кралица Елизабет II и извършно от независим следовател през март 2021 г., след като двама кралски служители твърдяха, че са били тормозени, докато работили за Меган.

Юридическият екип на Маркъл отрече всякакви обвинения в тормоз - нарече ги „изчислена клеветническа кампания“. Обвиненията включват това, че Маркъл разплаква асистентите си и се отнася толкова зле с тях, че те напускат. Разследването приключи през юни 2022 г. и макар неназован старши кралски помощник да твърди, че констатациите са довели до промени, той допълни, че те никога няма да бъдат публикувани публично.