Автор
Евелин Попадийна

Колко точно сексуални партньори трябва да има човек през живота си?

Европейски изследователски център откри отговорът на въпроса: „колко точно сексуални партньори трябва да има човек през целия си живот?“. За целта са интервюирали около 2000 души от различен пол.

Според проучването 67,4% от жените и 58,6% от мъжете винаги казват истината, когато ги попитат за сексуалния им опит. В същото време 17,5% от мъжете и 18,6% от жените лъжат за това, като мъжете завишават бройката, а жените я намаляват. Това доказва, че все още жените с голям брой сексуални партньори се смятат за „леки“, а мъжете с много бройки за „мачовци“.

Става ясно, че за мъжете 14 сексуални партньори са допустим горен праг, докато при жените допустимите партньори са 15,2. Що се отнася до минималния праг, мненията на различните полове също се събират около една и съща точка. За мъжете, 2.3 партньори за цял живот са нежелана проява на сексуален консерватизъм, докато за жените тази цифра намалява до 1,9.

Не е само секс: 7 вида изневери, за които да имате едно наум
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

Не е само секс: 7 вида изневери, за които да имате едно наум

Автор Теодор Муховски

Благодарение на тези данни изследователите са разбрали колко точно сексуални партньори трябва да има един човек в живота си. Отговорите на двата пола отново се доближават. При едните цифрата е 7,6, а при другите е 7,5.

Проучвания от предишни години показват по-ниски числа, което показва, че хората вече не се срамуват да говорят открито за секс и да споделят с колко човека да имали интимен контакт. В крайна сметка няма никакво значение колко сексуални партньора си имал, ако си истински щастлив.