Автор
Евелин Попадийна

5 романтични места в България

Напоследък все по-често уикендите са слънчеви и топли, иска ви се да пътувате, да опознавате и споделяте красивите мигове с любимия човек. Иска ви се да посетите Париж, Рим, Барселона, но нямате излишни време и финанси за подобни скъпи приключения, което е напълно разбираемо на фона на случващото се в момента.

Припомняме ви обаче, че в България също има романтични места, които да посетите и да създадете красиви спомени с любовта на живота ви. Те притежават невероятна атмосфера, в която да се потопите изцяло и да се насладите на тишината и красивите гледки. Ето кои са 5-те най-романтични места в България:

Лещен и Ковачевица
Тези две селца в Западните Родопи притежават красота и уют и със сигурност ще искате да се връщате там отново и отново. Спокойствие, тишина, домашна храна, хубаво вино, невероятна гледка… Звучи перфектно, нали?

Язовир Широка поляна
За любителите на палатките язовир Широка поляна е идеален! Ако пък не харесвате палатките и все пак държите да сте сред природата, можете да наемете някоя от дървените къщички край брега. Локацията е подходяща както през лятото, така и през зимата – само си представете замръзналия язовир, навалял е пухкав сняг, а вие сте се сгушили с любимия край камината, завити с родопско одеяло и чаша греяно вино в ръка.

Копривщица
В Копривщица е повече от прекрасно и то по всяко време от годината. През лятото можете да се разхождате, да разглеждате и да се наслаждавате на хубавите гледки. През зимата, когато навали сняг и от всички комини излиза пушек гледката е невероятна. Туризмът е много развит и можете да откриете много приятни места за настаняване.

Старосел
Освен с Тракийската история и минералната вода, Старосел е известен и с винения си туризъм. Супер, нали? Селото е чудесен вариант да се откъснете от града и да си починете от дългата работна седмица, като се отдадете на любимия човек и виното. Все пак, ако искате да се разходите, наблизо са Панагюрище и село Старо Железаре, което е известно с уличното си изкуство и изрисуваните къщи.

BulFoto
BulFoto

Карлово
Няма никакво значение кога ще отидете, със сигурност ще останете възхитени. Отново, за любителите на винения туризъм, има няколко винарни и шата, в които да отседнат или да си организират дегустация. Може да се разходите до Сопот и да се качите на седалковия лифт, да отскочите до Копривщица и да разгледате старите къщи или да се разходите по някоя еко пътека в региона.

BulFoto
BulFoto
Идеални за разходка: 10 екопътеки в България
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Евелин Попадийна

Идеални за разходка: 10 екопътеки в България

Автор Евелин Попадийна