Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Скъпи Везни, в професионален план месец май може да ви даде възможност да научите нови неща

Скъпи Везни, в професионален план месец май може да ви даде възможност да подобрите уменията си и да научите нови неща. Важно е да сте отворени за нови преживявания и готови да инвестирате време и енергия в личното и професионалното си развитие.

На първо място, трябва да се отбележи, че планетата Юпитер ще направи хармоничен транзит между май и юли към наталното ви Слънце. Този период е много благоприятен за стартиране или насърчаване на проекти, както и за извършване на значими или важни дейности, свързани с вашите проекти. За да активирате този транзит, трябва да имате чувство за приключение и да сте нащрек за възможностите, които възникват. Но никой не е имунизиран срещу завистливи хора. Опитайте да се въздържате от остри изказвания и не бързайте да споделяте идеите и разработките си с колеги и делови партньори. Различни психологически техники, насочени към пълна релаксация, ще ви помогнат да се справите със стреса. Можете също да практикувате медитации.

За Везни, сезонът на Телеца осветява несъзнателни теми, които, въпреки че са били отречени или забравени за известно време, изискват внимание. Сезонът на бикоборството може да бъде подходящо време да помислите какво ви спира: страх ли е, объркване ли е? За родените със Слънце или Асцендент във Везни се активира зоната на рождената карта, свързана с интимното и несъзнаваното, със сетивната енергия. Това може да ви помогне да се свържете отново с удоволствието и най-сексуалната си страна.

Важно е да се постигне баланс между собствените ви нужди и тези на вашата среда и да бъдете отворени за диалог и компромиси. През първата седмица на месеца може да изпитвате по-голяма нужда от уединение и време насаме, но не бива да пренебрегвате приятелите и партньорите си. Това е добър момент да намерите начини да управлявате времето си по-ефективно и да приоритизирате дейностите си. Има вероятност в живота ви да се появят нови значими личности и в резултат на това ще има сближаване. И ако можете да предложите нещо в замяна, имате отличен шанс да получите това, което искате.