Автор
Антония Михайлова

Стюардеса разкри кои са най-лошите места в самолета

Стюардеса разказа пред The Sun кои са трите най-лоши места в самолета, които трябва да избягваме. В същото време тя сподели своите съвети за най-добрите места, които ще ви доставят повече удобство и комфорт в случай че пътувате в икономична класа.

Първият ред зад преградата

„На първо място, най-лошият ред, според мен, когато летите в икономична класа, е този непосредствено зад преградата. За тези, които не знаят, преградата е първият ред в икономична класа, с допълнително място за краката. Разбираемо е защо хората биха искали да седят там, защото имат възможност да изпънат краката си. Но това е и мястото, където са детските люлки и има голяма вероятност да се натъкнете на плачещо бебе“.

Единствената полза от това място е, че ще ви сервират храна и напитки по-рано от повечето пътници на борда. Плачещото бебе обаче може да развали целия ви комфорт и да ви накара да съжалявате, че не сте си избрали по-тихо кътче в самолета.

Местата от последните редове

Другите места, които стюардесата не препоръчва, са тези на предпоследния ред. Последният ред също не е от най-удачните избори. Единственият му позитив е, че там можете спокойно да отпуснете седалката назад и да си полегнете, без да се притеснявате, че ще създадете дискомфорт на седящите зад вас пътници.

„Пространството между редовете става все по-малко и, ако човекът зад мен изглежда достатъчно висок, че би му било неудобно да наклоня седалката, няма да го направя. Така че, ако летите на задния ред, гарантирано няма да има никой зад вас, което ще ви позволи да наклоните седалката си доколкото е възможно, без да се притеснявате за другите пътници.

Но задните места имат и други проблеми, заради които трябва да се тревожите. Такива са турбуленцията, която влияе на тази част от салона повече от другите части, както и близостта до тоалетните. Освен това храната и напитките достигат там последни“, отбелязва тя.

Всяка стюардеса го знае: Никога не правете тези 7 неща преди полет
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Теодор Муховски

Всяка стюардеса го знае: Никога не правете тези 7 неща преди полет

Автор Теодор Муховски

Седалките, разположени по средата

Като непрепоръчителни стюардесата споменава и средните седалки. Става дума за тези, които са притиснати от двете страни от други седалки. По думите ѝ е добре и те да се избягват, ако е възможно и искате да ви е удобно.

От средната седалка не се вижда прозореца добре, нито пък дава възможност да се отпуснете или опънете спокойно краката си, предупреждава стюардесата.

А ето и местата в самолета, които са най-добрият избор според нея

„Най-добре е да седите до прозореца и на пътеката – това са най-добрите места за комфортна почивка. Прозорецът има удобна облегалка, а на пътеката има място, където можете да изпънете краката си.