Автор
Веселина Петрова

Английски хумор: Чарлз Трети се пошегува със състоянието си по време на посещение

Кралят на Великобритания Чарлз Трети се пошегува при посещение във военно училище вчера, че "са му разрешили да напусне клетката си", предаде Ройтерс.

Това е поредният му обществен ангажимент, след като му бе поставена диагноза рак в началото на февруари, посочва агенцията.

"Извинявам се, че ви изненадах, но когато изникна тази възможност и ми разрешиха да напусна клетката си, аз реших да се възползвам и да дойда при вас", заяви Чарлз Трето в кралско училище за военни инженери в Южна Англия.

Явно Чарлз се справя добре с лечението и няма търпение да започне по-активен начин на живот. Изглеждаше спокоен и усмихнат по време на срещата.

View post on Instagram
 

Той обаче не намери нито време, нито желание да се срещне с малкия си син, който бе във Великобритания по повод 10 г. от Invictus Games.

"В отговор на многобройните запитвания и продължаващите спекулации дали херцогът ще се срещне с баща си, докато е във Великобритания тази седмица, стана ясно, че за съжаление това няма да е възможно поради пълната програма на Негово Величество. Херцогът, разбира се, проявява разбиране към дневника с ангажиментите и различните други приоритети на баща си и се надява скоро да се види с него", казва говорителят на принц Хари.