Автор
Woman.bg

Градските самодиви и красотата, която сияе през всички сезони

Всеки сезон носи своята уникална красота, а жените се грижат за себе си според променящите се нужди на кожата им. През пролетта кожата се възстановява след студената зима и се нуждае от подхранване и хидратация, за да се справи с променливото време и алергените във въздуха. Лятото, което всички очакваме с нетърпение, носи слънчеви лъчи и високи температури, които изискват допълнителна защита и хидратация, за да се предотвратят уврежданията от UV лъчите и дехидратацията. Есента е време за възстановяване след интензивното излагане на слънце и подготовка за студените месеци, като кожата има нужда от регенериращи и успокояващи продукти. Зимата, със своите студени ветрове и ниски температури, изисква интензивна хидратация и защита от суровите условия.

От 2021-ва година насам Допелхерц организира своята вече традиционна годишна кампания, посветена на Градските самодиви. Те са естествено красиви, независими и със свободен дух, вечно млади и модерни. Чувстват се добре, както в сред природата, така и в градската среда. Посланието на тазгодишната кампания, която носи името "Красиви през всички сезони с Допелехерц Колаген Beauty" е именно, че можем да бъдем красиви, нежни и женствени през всички сезони от годината.

Всяка градска самодива има своите малки тайни за красота, а в днешния материал разговаряме с четирите красиви момичета, които участват в актуалната кампания на Допелехерц Колаген Beauty. Това са Неда Спасова, Елица Бехар, Симеона Герджикова и Валерия Белчевска, които ще ни споделят как поддържат красотата си през цялата година.

Неда Спасова

фотограф: Кристина Ликова
фотограф: Кристина Ликова

- Коя е твоята малка тайна за красота, която практикуваш целогодишно?

- Вода, сън, слънцезащита, малко спорт, балансирана храна и хранителни добавки. И по-малко ядосване.- Как се променя твоята грижа за кожата, спрямо смяната на сезоните? Как се грижиш за нея през пролетта, лятото, есента и зимата?

- Нямам генерално променена рутина за различните месеци. Задължително всеки месец ходя на почистване на лице, защото вкъщи си правя големи пакости по лицето. И задължително - целогодишно използвам слънцезащита, която е поне SPF50+.

През пролетта правя различни "подготвителни" терапии за лице за летния сезон. Тази пролет правих радиочестотен лифтинг и останах много доволна.

През лятото намалявам до минимум грима, доколкото ми е възможно. Всъщност от една година ползвам само тониран крем с висока слънцезащита и това се оказа много удобно за летните сезони, когато е добре редовно да обновяваш крема. По-трудно става, когато имаш отделно крем, отделно фон дьо тен.

През есента и зимата връщам по-агресивните серуми за избелване и стягане на кожата. Ако е необходимо - посещавам специалист и правим химичен пилинг.

Два пъти в годината си правя курс с Допелхерц Колаген Beauty от по 2-3 месеца. Обикновено този курс започва през ранната пролет и ранната есен.

- Кое за теб прави една жена истински красива?

- Правилното самочувствие - да знаеш коя си, какво си постигнала и какво още можеш да постигнеш. Често се боря с усещането, че "самочувствие" е мръсна дума, защото първо я свързвам с някакъв вид самовлюбеност. Самочувствието е аурата, с която привличаме останалите хора. То е интелигентността, чувството за хумор, красотата, външна и вътрешна най-вече, поведение, умение за комуникация - съвкупност от всички тези неща, които ни определят като хора и ни представят на света. Ако самочувствието не е правилно (независимо дали е по-ниско, или по-високо от личностните качества) - рискуваме светът да не ни приема обективно, а вследствие на това - да ограничаваме възможностите и качествата си.

Симеона Герджикова

- Коя е твоята малка тайна за красота, която практикуваш целогодишно?

- Тъй като все още не успявам да наваксам достатъчно по линия „достатъчно сън“, залагам на доброто настроение, позитивизма, непрекъснатата грижа и качествената козметика. Спортът и времето в планината, или в компанията на конете пък ме връщат към моя вътрешен център и ме разтоварват истински. Достатъчно ми е да взема едно въже, да изведа коня си на поляната, да седна на земята и да се заземя, а той да си пасе щастливо и безгрижно около мен. Така напрежението бавно изчезва и се настанява спокойствието, а красотата е просто производна на вътрешното ни усещане.- Как се променя твоята грижа за кожата, спрямо смяната на сезоните? Как се грижиш за нея през пролетта, лятото, есента и зимата?

- През всеки сезон се старая да използвам слънцезащита. Поради сухата и чувствителна кожа на лицето и вече леката форма на розацея, кожата ми се нуждае от богата хидратация през цялата година. Почистването на лицето сутрин и вечер е задължително, като през зимата използвам по-щадящ продукт като пяна с pH близко до това на кожата.

- Кое за теб прави една жена истински красива?

- Една жена е красива, когато е уверена и когато се чувства обичана. Уверената жена знае какво иска и как да го постигне, има нужда се чувства полезна и да открие своето си място. А любовта, която дава и получава, винаги подхранва кожата, усмивката и вътрешното щастие, а с него идва и истинската красота.

Валерия Белчевска

- Коя е твоята малка тайна за красота, която практикуваш целогодишно?

- Отдавна нямам тайни в грижата за себе си, тъй като работата ми е точно това - да споделям всичко полезно, което открия. За да се чувствам добре в кожата си, се стремя да ѝ давам достатъчно добра храна и високи дози хидратация, почистващи и освежаващи процедури, добра козметика, подходящи хранителни добавки. И най-вече се стремя към хармония и баланс, тъй като при мен всяка емоция се "изписва" на лицето.

- Как се променя твоята грижа за кожата, спрямо смяната на сезоните? Как се грижиш за нея през пролетта, лятото, есента и зимата?

- Със сигурност всеки сезон има своите изисквания, през зимата хидратирам кожата си повече и засилвам приема на имуностимулиращи добавки. През лятото винаги залагам на силна слънцезащита и пробиотици. През есента е време за детокс, дълбоко почистване на кожата и терапии, а през пролетта заменям тежките текстури на козметиката с по-леки и се възползвам от естествения витамин Д след зимния сезон. Приемам течен колаген целогодишно, той поддържа кожата ми през всеки сезон и се адаптира идеално към нуждите ѝ.

- Кое за теб прави една жена истински красива?

- В последните години имам удоволствието да общувам и работя с изключително много жени, коя от коя по-въздействащи и различни в своето излъчване. И все повече се убеждавам, че красотата е проекция на вътрешната енергия и излъчване, които носи жената. Когато една жена е здрава, уверена, обичана и прави това, което умее най-добре и я зарежда положително, тя грее, около нея се носи сиянието на постигнатите цели и мечти. Няма по-добра разкрасителна процедура от удовлетворението. Няма по-добра грижа от усещането, че ТИ си точно ТОВА днес, че си на точното място в точния момент с точните хора. И обич към себе си, това ни прави истински красиви.

Елица Бехар

- Коя е твоята малка тайна за красота, която практикуваш целогодишно?

- Щастието и истинската красота идват от умението да се чувстваме добре в тялото си и в мир с душата си. Колкото по-бързо приемем, че е невъзможно да изглеждаме на живо като с филтър от Инстаграм, толкова по-добре и по-свободни ще се чувстваме. Моята малка тайна в последно време се крие в работата с вътрешния ми свят, а външният ми облик е само негово отражение. Затова напомнянето ми към всички дами е да допускат само чисти мисли в сърцето си, да хранят душата с дейности, които я правят щастлива, а добрата храна, спорт, стойностни хора в обкръжението, много хидратация и витамини отвън ще свършат чудесна работа за завършеност в моята рецепта за “красота”.- Как се променя твоята грижа за кожата, спрямо смяната на сезоните? Как се грижиш за нея през пролетта, лятото, есента и зимата?

- Както споделих и в предходния отговор - моята грижа започва винаги отвътре навън - и за да не страда кожата и цялото тяло, то какво му даваме като храна, напитки, движение и мисли - са от основно значение - много преди всякаква друга грижа под формата на кремове, процедури, добавки. Те са следващата стъпка, без която няма цялостният цикъл да е завършен, но ми се иска посланието да си обръщаме внимание на вътрешния свят да заеме основно място в моя текст. Ако целогодишно не забравяме колко е важно да храним сърцето и душата, то сезоните няма да имат особено значение в грижата за кожата, освен малко по-честото нанасяне на задължителната слънцезащита по цялото тяло и лице през най-топлите месеци. И повече вода, разбира се.

- Кое за теб прави една жена истински красива?

- Обичаната жена е най-красивата жена. Чистите мисли, добрите обноски, искрената, неподправена усмивка - са основополагащи в образа за красота по моите стандарти. Жените имаме нужда да инвестираме време да разкрасяваме вътрешния си необятен свят, а за външния - има достатъчно иновации, които да спомогнат да се чувстваме най-добрата своя версия! И колкото и клиширано да звучи: “your imperfections make you perfect” - в свят на клонинги да бъдеш различен се оказва вече “новото черно”. Така че пожелавам на всички жени на първо място да обичат себе си, за да рефлектират тази любов и на хората около тях. Грабващата окото визия, на пръв поглед, винаги може да се постигне с добре поддържана кожа, жива и здрава коса, тренирано тяло, нравите са тези обаче, които ни отличават една от друга и оформят красивия ни образ, който прави истинското впечатление.

Независимо от сезона има една съставка, която остава константа и това е колагенът. С Допелхерц Колаген Beauty, можете да се чувствате красиви и уверени през цялата година. Той осигурява качествена грижа за кожата отвътре навън, като я поддържа здрава и сияйна, независимо от външните условия. Независимо дали сте изправени пред минусови температури или горещите слънчеви лъчи на лятото, този продукт защитава и подхранва кожата ви. Не забравяйте и предизвикателствата като мръсния въздух, стреса и напредването на възрастта, които също влияят на състоянието на кожата. Допелхерц Колаген Beauty е създаден да поддържа еластичността и хидратацията на кожата, като я прави гладка и сияйна. През всеки сезон, независимо от времето и условията, можете да бъдете уверени, че кожата ви получава най-добрата възможна грижа.

(в материала има продуктово позициониране)