Автор
Теодор Муховски

След 10 години мълчание съпругът ми си призна, че ми е изневерил

Съпругът ми призна, че ми е изневерил - след като десет години отричаше, че нещо се е случило. Скарахме се, защото той смяташе, че един мой колега е бил прекалено приятелски настроен към, защото ме беше поканил няколко пъти на обяд.

Мъжът ми каза, че „знаел какви са мъжете“, и нещо в коментара му ме накара да го попитам отново за една негова случка, станала преди 10 години.

Този път той ми призна истината, но аз бях съкрушена, защото дълго време си мислех, че всичко е наред, а той е криел тази тайна от мен. Това е моята история.

Аз съм на 36 години, а съпругът ми е на 38. Женени сме от осем години, но сме заедно от повече от десет.

Преди да се оженим, той редовно ходеше на кръчма с един негов приятел.

Един ден получих анонимно женско обаждане от жена, която каза, че съпругът ми се е заговорил с нея и после са си тръгнали заедно.

Каза, че се обажда, защото е била измамена, защото не знаела, че мъжът ми е обвързан. Тя смяташе, че имам право да знам какви са ги вършили.

Когато се сблъсках с него, той каза, че тази жена не е могла да си плати за такси, затова я е закарал с колата си. Той настояваше и ме убеждаваше, че не е имало нищо повече от това. Искаше ми се да му повярвам и се опитах да забравя за случилото се.

Но в разгара на настоящия ни спор той неочаквано ми призна, че я е целувал и галил, и каза, че тя му е правила орален секс.

Въпреки че признанието му ми разби сърцето, той смята, че съм реагирала прекалено остро.

В момента се чувствам се толкова недооценена. Реших отново повдигнах темата за изневярата му, а той се ядоса, като ми каза, че това не означава абсолютно нищо. Не знам какво да мисля. Реших да потърся мнението на психолога – ето какво ми каза:

„Съпругът ви е нарушил доверието ви и това е навредило на връзката ви. Ако иска това събитие да остане в миналото, той трябва да се изправи пред него и да приеме реалността, че Ви е наранил много.

Мъжът ви ви обвинява, че реагирате прекалено остро, защото иска да продължи напред и да забрави за този епизод.

Ако не е готов да признае вредата, която ви е нанесъл, никога няма да можете да възстановите доверието помежду ви. Той трябва да е готов да се извини и да се опита да ви компенсира. Допуснал е грешка, но най-накрая си е признал за нея. Все пак това е положително начало. Има шанс да продължите напред, но зависи от него как ще подходи. Поговорете си сериозно и преценете дали да му дадете още една възможност.“

Мъж изневери на жена си с майка ѝ
ПО ЖЕНСКИ
Автор Веселина Петрова

Мъж изневери на жена си с майка ѝ

Автор Веселина Петрова