Автор
Теодор Муховски

Секс по приятелски: 8 основни правила, които трябва да се спазват

Връзките без задължения само на пръв поглед изглеждат прости, а всъщност жената подсъзнателно се привързва към мъжа, с когото е имала интимни отношения. Затова си струва да се придържате към правилата, които ще ви помогнат да контролирате напълно процеса.

Всяка жена има своя собствена психология, свои правила на играта и свое виждане за отношенията с мъжа. Някоя избира да има семейство още на 19 години, друга пък гради кариера до 30, а трета просто е доволна от свободата и не бърза да сложи пръстен на безименния пръст.

Психологът Екатерина Федорова разкри какво помага в една свободна връзка да се спазва дистанция и как да се държим, за да не се заиграваме.

В случая няма да говорим за морал и норми, за това защо жените избират връзки без обвързване, защо им е нужно и т.н. Причините са много - това е и разочарованието от предишни връзки, и проваления първи брак, и психологическата нагласа, и интимната страна на въпроса.

Жените след секс произвеждат огромно количество окситоцин - хормона на привързаността, което означава, че свободните връзки, ако не се контролират, могат да им изиграят жестока шега.

Забравете за ревността и контрола

Най-важното правило, което трябва ясно да се спазва. Не трябва да контролирате партньора си и да задавате въпроси: "Къде беше?", "С кого беше?", "Защо не се обаждаш от три дни?" и т.н. Разбира се, това невинаги е лесно, тъй като у жената на определен етап се събужда чувство за собственост. Ако обаче една жена избере такава връзка, тя трябва да разбере, че личният живот на партньора е отворен за други жени, и ако този факт е труден за приемане - тогава връзката без обвързване не е за вас.

Уважавайте свободата на другия

Най-важното правило на една връзка без обвързване е свободата. Не ограничавайте общуването си с мъжете: запознавайте се, усмихвайте се, бъдете интересни за себе си и за другите. Същото правило важи и за партньора ви - пълна свобода на действията и предпочитанията.

Не започвайте разговори на теми от ежедневието

"Представяш ли си, днес извиках водопроводчика, а той не дойде", . За мъжа това е директен сигнал, че се опитва да се присъедини към семейните проблеми, дори и да не сте се сетили за това.

Не забравяйте за контрацепцията

Свободната връзка трябва да е безопасна, затова не забравяйте за предпазването. Дори ако партньорът настоява за по-близък контакт, по-добре е да не поемате рискове. Освен това е по-добре да подходите към избора на средства за защита по-добре заедно - така ще можете да определите необходимото ниво на защита и да избегнете неприятен инцидент.

Не го/я представяйте на приятели и роднини

Най-фриволната постъпка на момиче в свободна връзка е да покани партньора си на семейно тържество или на парти с приятели. Не само че подобно предложение може да не се хареса на мъжа, но и роднините ще си помислят, че щом се запознавате - значи сватбата е скоро. Не всеки може да разбере отношенията без обвързване. Днес сте разказали на приятеля си за страстната нощ, а утре всички познати ще ви гледат лошо.

Киара от "Ергенът" подпали мрежата с тази секси снимка
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Киара от "Ергенът" подпали мрежата с тази секси снимка

Автор Ева Григорова

Бъдете спонтанни и непредсказуеми

Ако партньорът ви допада и не искате флиртът да приключи бързо, бъдете различни и непредсказуеми. Не бива обаче да изпълнявате капризите на партньора си по поръчка. Ако той иска да пребоядисате косата си или да смените стила на дрехите - не тичайте веднага към козметичния салон и магазините.

Съпругът ми ми кръшка повече от 20 години и все още си плаща за секс
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

Съпругът ми ми кръшка повече от 20 години и все още си плаща за секс

Автор Теодор Муховски

Не прекарвайте много време с партньора си

Планирайте срещите с партньора си предварително и не прекарвайте много време заедно. Ако сте планирали днес да отидете на концерт на любимия си изпълнител, а партньорът ви се обади няколко часа преди това и предложи да прекарате вечерта заедно - не се съгласявайте. По този начин ще покажете, че той не е номер едно в живота ви, и следващия път ще бъде принуден да се обади предварително.

Контролирайте чувствата си

Лесно е да се влюбиш, но ако не планираш да превърнеш временната си авантюра в стабилна връзка, най-добре е да държиш емоциите си под контрол. Аз съм привърженик на това, че ако искате свободна връзка и в същото време да останете здрави психически, то не трябва да се обвързвате с женени мъже. В една афера с женен мъж никога няма да бъдете напълно удовлетворени. Човек трябва да осъзнае, че да имаш афера с женен мъж е трудна песен.

Нека бъдем честни: когато вече сме увлечени и чувствата надделяват над разума - да оценим ситуацията обективно вече не сме в състояние. Затова е важно да се контролирате и да не правите глупости.

Тъжното е, че по-често жените се впускат в такъв тип отношения от отчаяние. Още по-тъжен е фактът, че този формат, намалява шансовете за нормална, здравословна връзка. Защото докато си губите времето в общуване с мъж, който не се нуждае от нищо друго от вас освен от секс, някъде там минава много по-достоен мъж.

9 причини, поради които съпругът ви не иска да прави секс
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

9 причини, поради които съпругът ви не иска да прави секс

Автор Теодор Муховски