Автор
Веселина Петрова

Дебора: Всеки ден се връщам назад в спомените, готова съм да говоря в съда

Помните ли Дебора - момичето, което бе нарязано с макетно ножче? Сигурна съм, че травмите още не са зараснали. Не шевовете, а травмите. От преживяния ужас, от това, че някой си е позволил да се гаври с теб, да те третира като парче месо, а не като човек, като личност, от страха, унижението... Травмите остават за цял живот.

И все пак Дебора днес се усмихва. Тя завърши успешно гимназия, стана абитуриентка.

След вълната на подкрепа, тя преживя още едно "насилие" - вълната на хейт. Появиха се коментари в социалните мрежи, че видиш ли тя си го е търсила, как е избрала да стане точно фолкпевица, как е използвала случая, за да стане популярна точно сега...

Всякакви хора се изказваха по темата и даваха понякога дори обидни определения, коментари. Но не се поставиха на нейно място. Не си зададоха въпроса как биха се чувствали те след случилото се, пред огледалото, гледайки шевовете, спомняйки си момента на ужас.

View post on Instagram
 

Всъщност всеки има право да прави, каквото иска с живота си, но никой няма право да се държи с него по този начин, по който бяха постъпили с Дебора.

Днес започва делото по случая. А тя призна, че е готова да се изправи в съда.

“Музиката ми дава доста сили и енергия. Мисля, че съм психически готова да се изправя пред съда днес. Не смятам, че ще бъде голяма трудност за мен там вътре, аз всеки ден се връщам назад в спомените“, сподели Дебора , пише Plovdiv24.bg.Делото е срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора. Призовани са близо 40 свидетели и вещи лица. И са насрочени заседания в следващите дни - 3 и 5 юни. Искрено се надявам виновният за стореното да получи адекватно наказание. Искрено се надявам делото и резултатът от него да послужи като предупреждение за останалите, които биха направили същото, мислейки си, че са безнаказани и нещо повече от другите.

Делото "Дебора“ беше разпределено в Пловдив от ВКС, след като всички районни съдии в Стара Загора си направиха отвод. 26-годишният Георги Георгиев има три обвинения - за побой, обезобразяване на момичето и заплаха за убийство. За тях той може да получи до 10 г. затвор.Жестокото престъпление бе извършено в края на юни миналата година, но придоби широк обществен отзвук месец по-късно.