През юни ще сте объркани, нерешителни и несигурни. Това може да се дължи на ситуация, в която ще сте изправени пред труден избор или нелеко решение. Психически няма да се чувствате готови да бъдете категорични. Тази нарушена хармония може да доведе до вътрешни или външни конфликти.

Важно е да се изправите пред проблемите, вместо да ги избягвате. Търсете яснота, обмисляйте и анализирайте внимателно всяка ситуация. Не се страхувайте да поискате съвет или да се поровите за повече информация – това ще ви помогне да направите своя избор.

На този етап усещате нечестност и несправедливост в живота ви. Сравнявате се с другите и забелязвате, че при вас нещата се случват една идея по-трудно, отколкото трябва. Усещате, че често изпадате в ситуации, в които нещата са извън баланс, вероятно провокирани от ваши действия или действия на другите. За да изчистите тази негативна карма, бъдете максимално искрени и честни в думите и действията си. По този начин колелото на Съдбата ще се завърти, равновесието ще се възстанови и животът ви ще бъде по-справедлив.

Все още не сте достатъчно емоционално зрели, за да преминете през този период. Реагирате остро в конфликтни ситуации, понякога сте капризни или егоцентрични, често имате нереалистични очаквания. Имате тенденция да бъдете прекалено идеалистични, да бягате от проблемите и чувствата си и да потъвате в илюзиите си. Опитайте се да се преборите с емоциите си, защото юни ще ви срещне с непредсказуеми хора и ситуации. Търсете здравословни начини да изразявате и обработвате чувствата си. Важно е да бъдете здраво стъпили на земята през този месец и да търсите емоционална стабилност. Първата крачка към това е да зададете реалистични очаквания за себе си и другите.

Да, през този месец ситуациите ще бъдат извън ваш контрол, но не злоупотребявайте с околните и не бъдете твърди, груби или агресивни. Бъдете лидери, а не диктатори. Не прибягвайте до сила, но и не позволявайте на инвазивни хора да обсебят личното ви пространство. Опитайте се през този месец да видите грешките в подхода си и да подобрите възприятията си за контрол и власт. Въведете ред в живота си, но по балансиран и справедлив начин.