Автор
Ива Петрова

Кирил Терзиев за обвиненията от Светлана Гущерова: Не съм я докоснал дори, дал съм им купища пари

В понеделник Терзиев, който има бронзов медал от Игрите в Пекин, бе обвинен от популярната плеймейтка, че я е пребил жестоко. И всичко това, по думи на Светлана, се е случило пред погледа на децата ѝ.

Кирил Терзиев обаче отрича да се е случило подобно нещо.

"Не съм докоснал дори Светлана Гущерова, камо ли да съм я пребил.", коментира пред "България Днес" олимпийският медалист.

По думи на Терзиев той е приятел със Светлана от години. По-късно става близък с мъжа ѝ - бизнесмена Християн Гущеров. Само че двамата напоследък го търсят основно за... пари.

"Дал съм им купища - разкрива сензационно спортистът, без обаче да разкрие ориентировъчната сума. - Все обещават да ги върнат, но не го правят. Сещам се за поне още десет души, на които дължат", казва още пред "България Днес" Терзиев.

И допълва, че дори е наел Светлана на работа, за да може плеймейтката да има осигуровки.

"За 2 години няма един работен ден. Взех я само, за да ѝ вървят осигуровки, че да може да получава майчинство. Редовно съм ги питал и нея, и Християн: "Какво става с парите?", но... уви, само на обещания го карах", каза още Терзиев. Спортистът твърди, че в последните седмици звънял по телефона на Гущерова не да иска парите, а за да удължи майчинството на Светлана, но никой не си вдигал телефона. Мъжът ѝ Християн спрял да го търси, защото му обяснил, че нищо няма да му върне.

Терзиев коментира и уж разкошния и луксозен живот, който Гущерови демонстрират, че водят: "Християн идва при мен и иска пари, за да не го остави Светлана. Последния път се разплака пред мен, защото били резервирали почивка, но нямали пари да си я платят. А ако не заминели, щяла да го остави. И се разплака и ми казва: "Моля ти се, батко, ти си ми последната надежда". Просто целият живот, който демонстрират, е фарс. Не плащат на никого. Излъгаха сума ти детегледачки с пари. Обещаваха им апартаменти, но нищо. Дал съм 2 коли като първоначална вноска, за да може Християн да си купи така мечтания от него "Майбах". Кара го известно време. Спря да плаща лизинга. И им го взеха", каза още олимпийският медалист."

"Нямат пари и това е, колкото и да не им се иска. Живеят в 40 квадрата. Стоят си вкъщи, не излизат, защото нямат възможност", твърди още Терзиев.

Относно обвиненията от страна на Гущерова, че я е нападнал, Терзиев казва пред медията: "Пътувах в колата. До мен спря друга кола. И какво да видя - Светлана. Свалих прозореца и я поздравих. Тя с меганагло самочувствие ми каза: "Ооо, Кирчо. Ти да не ме следиш?". Попитах я защо не си вдига телефона и ѝ казах, че не я търся за парите ми, а за подпис за майчинство. След което започна да се прави на мутра и да ме заплашва. Тръгна да ме плюе от колата си, но беше забравила да отвори достатъчно прозореца и си заби зъбите в стъклото. Та това ѝ има. Никой не я е пребивал", твърди Терзиев. И продължава: "Обидно ми е това, което прави Светлана. Толкова съм им помагал. И накрая ме плюят пред всички, защото са известни в интернет. За жалост, цялата ни държава е такава. Никой не цени спортист, а гледа само плеймейтките".

Teрзиев категорично заявява, че ще си търси правата, защото името му е било опетнено."Сега полицията ме търси, иска да ме пускат да издирване, защото една плеймейтка твърди, че съм ѝ направил нещо, без никакво основание".

От "България днес" са потърсили плеймейтката за коментар, но тя не е отговорила на обажданията им.

View post on Instagram
 

От полицията са разкрили пред "Телеграф", че камерите са заснели следното: Гущерова и борецът спират един до друг и свалят прозорците на колите. Тя се показва, говори му, а той се протяга и дърпа кичур от косата ѝ, при което тя се удря в стъклото.

Борецът Кирил Терзиев вече е получил обвинение за лека телесна повреда, заради нападението над плеймейтката Светлана Гущерова. Бившият борец се яви в съда заедно с адвоката си, отсъдили му мярка подписка. Това потвърдиха от МВР и прокуратурата, писа Lupa.