Автор
Антония Михайлова

Ретрограден Меркурий, аномални пълнолуния и измамницата Лилит: Важните астро събития на лято 2024 г.

Заедно с астролога и таролог Юлия Лифанова анализираме всичко, което ще се случи през лятото и защо имаме нужда от това...

Лято 2024 е свързано с такива ключови събития, каквито са например Средните точки между затъмненията. А самите те понякога носят повече промени от самите затъмнения. Това са периоди от годината, когато сякаш не сме под закрилата на Висша сила и нещо не върви по план, нахлувайки в живота ни. Понякога дори личното ни емоционално състояние може да "разбие" нервната ни система толкова много, че да направим нещо, което не е било предвидено. Но пък може да се случи така, че именно този сценарий да даде необходимия тласък в живота ни.

Освен това през лятото ще се случи прехода на Черната луна в знака на Везни, който отговаря за връзките и романите. А това означава, че ще зачестят случаите на предателство, любовни триъгълници и недоразуменият в партньорите. Но не само любовните свръзки могат да пострадат, тъй като Лилит във въздушните знаци носи клюки, интриги и неправилно предадена информация.

Средни точки между затъмненията през лятото на 2024 г.

21 юни, 29 юли и 6 юли - това са дните, които могат да донесат необичайни събития. Те могат частично да включват случилото се по време на периода на затъмнение от 25 март до 8 април и вероятно ще продължат по време на есенния коридор от 18 септември до 2 октомври.

Например, ако сте срещнали мъж в периода между 25 март и 8 април, тогава важно събитие във вашата връзка може да се случи на датите на Средните точки. Ако точно тогава пък сте били на интервю за работа например, тогава в дните на Средните точки можете да получите нова позиция или внезапно да решите да нарушите договора.

Необичайни пълнолуния в Козирог

Обикновено всеки зодиакален знак има две лунации през годината - едно новолуние и едно пълнолуние, които носят логично начало и съответно край на цикъла за дадена ситуация. Но на 22 юни и 24 юли ще има цели две Пълнолуния в Козирог, които ще сложат край на това, което можеше да започне за вас на 11 януари. Спомнете си какъв цикъл и в коя област от живота сте започнали нещо ново. Тази конкретна ситуация изглежда има два резултата. Мислете напред – на 22 юни решението ви може да е емоционално, но на 24 юли ще подходите по-смислено, съветва астроложката.

Основната тенденция на лятото е да разберете себе си в отношенията с другите. Вгледайте се в своето лично стереотипно поведение и съзнателно спрете да действате „по старомодния начин“. Ако избирате все недостъпни мъже, сега е моментът да проявите повече загриженост към себе си и собственото си щастие и да се огледате за човек, който наистина ви заслужава. Меркурий в Лъв ще премине в ретро фаза, така че да разгледате егото си от всички страни. Кой си ти, как живееш и какъв живот мечтаеш да живееш? Докога ще го отлагаш? Кой трябва да влезе в живота ти, за да те спаси? Това са въпросите, над чиито отговори трябва да се замислите.

Период на предателства в отношенията заради Лилит във Везни

От 30 юни Черната Луна навлиза в знака Везни, поставяйки силен акцент върху любовните проблеми. При двойките проблемите с предателството, любовните триъгълници и връщането към бивши връзки могат да се влошат. Работата е там, че Лилит ще следва знака на Възела от миналото, така че определено ще искате да влезете в някаква романтична връзка за втори път и отново да изпитате старите негативни емоции и разочарования.

Не се укорявайте и не се съдете. Понякога човек трябва да направи грешки, за да види какъв модел на поведение не бива да следва. Например, ако се връщате към мъж, който ви изневерява, не ви цени достатъчно или не е напъно искрен към вас, това означава, че имате токсичен модел на взаимоотношения, който като програма ви води от време на време към нещастни връзки. Това не е карма, а въпрос на личен избор.

Жените от тези зодии най-често сключват два или повече брака
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

Жените от тези зодии най-често сключват два или повече брака

Автор Антония Михайлова

Ретрограден Меркурий в Лъв - връщане към минали любови, творчество и идеи

От 5 август до 28 август ни очаква период на ретрограден Меркурий, който технически ще се премести от 4 градуса Дева и ще „заседне“ на 21 градуса Лъв. Това предполага, че много Лъвове, както и Овни, Деви и Стрелци, ще бъдат магнити от миналото за бивши партньори. Възможно е да ви потърси половинка от вашето минало, а в работата ви ще трябва да вземате решения въз основа на това, което ви носи комфорт и радост.

Съвпад на Марс и Юпитер в Близнаци на 16 август

Лятото ще завърши със съвпад между Марс и Юпитер, разширявайки амбициите на всички чрез нови връзки. До края на август очаквайте нови хора да се появят в живота ви, сред тях ще се появи и някой, който ще докосне сърцето ви. Най-вероятно това ще е човек, който ще окаже терапевтичен ефект върху вас, тъй като ще го възприемате като учител или наставник. Няколко разговора с него и ще разберете много за себе си и за това в каква посока се обръщат тенденциите на вашето духовно развитие.