Автор
Теодор Муховски

Сезонът дойде: Най-добрите места за семейна морска почивка в Гърция

Гърция, със своите идилични пейзажи, богата история и кристално чисти води, е идеална дестинация за семейна почивка. За тези, които пътуват с деца, страната предлага многобройни морски места, които отговарят на нуждите на малките туристи, като осигуряват както безопасност, така и забавление. Ето някои от най-добрите места за почивка на море в Гърция с деца:

1. Крит

Крит, най-големият гръцки остров, е фантастична дестинация за семейства. Островът разполага с няколко плажа, подходящи за деца, като например плажът Елафониси, известен с розовия си пясък и плитките си води, което го прави идеален за малките плувци.

Друго отлично място е лагуната Балос, която може да впечатли всеки със своите зашеметяващи гледки и нежни вълни. Освен това на острова има многобройни забавления за деца, включително водни паркове, Кретаквариум и парк „Динозаврия“. Семейните курорти и ресторанти изобилстват, което гарантира комфортен и приятен престой.

Крит
Крит

Наксос

Наксос е приятелски настроен към семейството скъпоценен камък на Цикладите. Плажовете на острова, като Агиос Георгиос, предлагат плитки води и мек пясък, идеални за деца. Плажът Плака, със спокойните си кристално чисти води и естествената сянка на кедровите дървета, е друг най-добър избор.

Наксос предлага и многобройни дейности, идеални за деца, като конна езда по плажа, разглеждане на древните руини на храма на Аполон и посещение на очарователните селца, разпръснати из острова. Спокойната атмосфера и гостоприемните местни жители превръщат Наксос в дестинация за семейства, която не изисква стрес.

Наксос
Наксос

3. Родос

Родос, известен със своята средновековна архитектура и слънчево време, е чудесен избор за семейства. Плажът Фалираки предлага широка гама от водни спортове, аквапарк и безопасни зони за плуване.

Плажът Цамбика, с фин златист пясък и плитки води, е друга отлична възможност за семейства с малки деца. В допълнение към плажовете, Родос предлага образователни и забавни атракции като Долината на пеперудите, Аквариума на Родос и древния град Камирос, които осигуряват както забавления, така и възможности за обучение на децата.

Родос
Родос

4. Корфу

Корфу, със своите пищни пейзажи и венецианска архитектура, е друга топ дестинация за семейства. Плажът Глифада е един от най-добрите избори, той е обграден с мек пясък и плитки води, както и различни съоръжения, включително шезлонги, чадъри и ресторанти в близост.

Друга чудесна възможност е плажът Агиос Георгиос Пагон, известен със спокойните си води и зашеметяващи пейзажи. Семействата могат да се насладят и на посещение на аквапарка Aqualand, да разгледат Спасителния център за магарета в Корфу или да се разходят с лодка до близките островчета. Гостоприемната атмосфера и разнообразните дейности на острова го правят привлекателен както за децата, така и за родителите.

5. Парос

Парос, част от Цикладите, е известен с очарователните си селца и красиви плажове. Златният плаж е идеален за семейства със своя фин пясък и плитки води, подходящи за малките плувци и за строеж на пясъчни замъци.

Друг чудесен плаж, отличен за семейна почивка с деца, е Колимбитрес, който се отличава с уникални скални образувания и спокойни води. Парос предлага и дейности като уроци по уиндсърфинг за по-големи деца, разходки с лодка из острова и разглеждане на Долината на пеперудите. Спокойната атмосфера на острова и удобните за децата съоръжения го правят отличен избор за семейна почивка.

Парос
Парос

6. Халкидики

Халкидики, разположен в Северна Гърция, е известен със своите три полуострова и красиви плажове. Касандра, най-развитият полуостров, предлага няколко семейни плажа, като плажа Сани и плажа Калитеа, известни с плитките си води и отличните си съоръжения.

На Ситония, втория полуостров, има плажове като Каламици и Торони, които са идеални за семейства, търсещи по-спокойна среда. Халкидики предлага и различни дейности за деца, включително разходки с лодка, водни спортове и посещения на ферми за домашни любимци. Природната красота и семейната инфраструктура на региона го превръщат в чудесна дестинация за тези, които пътуват с деца.

Халкидики
Халкидики

7. Санторини

Макар че Санторини често се свързва с романтично бягство, той има какво да предложи и на семействата. Плажът Камари с черния си пясък и спокойните си води е чудесна среда за деца. Плажът Периса, друг плаж с черен пясък, предлага много удобства и занимания с водни спортове, подходящи за по-големи деца.

Семействата могат да се насладят и на посещение на древните руини на Акротири, на разходка с лодка до вулканичните острови или на разглеждане на живописните села на острова. Комбинацията от уникални пейзажи и семейни атракции превръща Санторини в незабравима дестинация за всички възрасти.

Санторини
Санторини
Евтини дестинации около Средиземно море
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Евелин Попадийна

Евтини дестинации около Средиземно море

Автор Евелин Попадийна