Автор
Ева Лъчезарова

Готови за лятна ваканция: какво да не забравяме в багажа?

Eто че времето за вашата лятна ваканция най-накрая е тук! Докато се подготвяте за заслужената си почивка заедно със своето семейство, е важно да опаковате багажа си по списък, за да гарантирате, че всички ще се чувстват комфортно, безопасно и ще могат да се насладят изцяло на летните забавления. Днешният материал ще ви помогне именно в тази насока и ще ви даде няколко ценни съвета за това какво да не пропускате да сложите в своя багаж. Независимо дали се отправяте към плажа, планирате да изследвате нов град, или се оттегляте в на вилата, винаги е добре да бъдете подготвени и да вземете със себе си най-важното.

Ето и няколко идеи:

Продукти за слънцезащита

Слънчевите лъчи могат да бъдат силни и доста опасни, особено през летните месеци. Защитата на кожата на вашето семейство от UV лъчите е от съществено значение, за да се предотвратят слънчеви изгаряния, преждевременно стареене и рак на кожата. Не забравяйте да опаковате в багажа си слънцезащитен крем. Нашият съвет е да се спрете на такъв със SPF 30 или по-висок. Уверете се, че е водоустойчив, ако планирате да плувате или да бъдете на слънце дълго време, тъй като това предразполага към обилно потене. Не забравяйте да го нанесете върху кожата на всеки член от семейството 30 минути преди излагане на слънце и не забравяйте да нанасяте нов слой на всеки два часа.

Специалистите препоръчват през топлите месеци да носим със себе си и балсам за устни. Те са също толкова податливи на увреждания от слънцето, колкото и кожата ни. Изберете балсам за устни с фактор поне SPF 15 и го нанасяйте редовно.

Дори при най-добрата защита, е възможно да усетите по кожата си ефектите от дългия ден на открито. Лосионът след слънце с алое вера или лайка може да успокои и хидратира кожата ви, намалявайки зачервяването и дискомфорта.

Продукти за защита от ухапвания от насекоми

Нищо не е в състояние да развали една наистина приятна лятна вечер по-бързо от досадните ухапвания от насекоми. Продуктите за защита от ухапвания от насекоми са едно от важните неща, които често пропускаме да сложим в багажа си. Нашият съвет е да изберете репелент с естествени съставки като масло от цитронела, например. Нанасяйте го на откритите части от кожата и дрехите, особено на свечеряване, когато комарите са най-активни. Не пропускайте да сложите в багажа си и крем против сърбеж. Ако някой все пак бъде ухапан от насекомо, кремът против сърбеж ще ви се притече на помощ.

Лекарства за сваляне на висока температура

Важно е да вземете със себе си и лекарства против температура, особено когато пътувате с деца. Високите температури и промените в околната среда могат да доведат до топлинен удар или други здравословни проблеми, които изискват бърза реакция. Малките деца са по-податливи на внезапни промени в температурата и могат да развият висока температура, която трябва да бъде контролирана своевременно. Ето защо е важно да сте добре подготвени.

Подходящ пробиотик за всеки от семейството

Пробиотиците са хранителни добавки, които поддържат баланса на чревната флора. Тя е изключително важна, тъй като именно в червата ни се намират цели 80% от имунната ни система. Ето защо често се препоръчва приемът на добър пробиотик при вирусна инфекция. Тъй като микрофлората при всеки човек е уникална, е препоръчително да изберете пробиотици с разнообразен състав. Допелхерц® актив Лакто-Про съдържа 5 различни бактериални щама – три вида лактобацили и два вида бифидобактерии. В състава му влиза и инулин, който служи за храна на бактериите и подпомага растежа и развитието на пробиотичните бактерии и доброто храносмилане. Допелхерц® актив Лакто-Про е обогатен и с витамин В6, който допълнително допринася за нормалната функция на имунната система. Хранителната добавка е под формата на стомашно-устойчиви капсули, които предпазват лактобацилите и бифидобактериите от силната киселинност в стомаха и осигуряват „защитен транспорт“ до червата, където те изпълняват своите функции. Достатъчен е приемът на една капсула на ден, а опаковката съдържа 20 капсули.

Допелхерц предлага и специални пробиотици за деца под формата на желирани мечета с вкус на ягода, които много се харесват на най-малките. Две желирани мечета от Допелхерц® актив Пробиотик Желирани мечета съдържат два милиарда тиндализирани бактерии - 1 милиард млечнокисели бактерии и 1 милиард бифидобактерии от щамовете Lactobacillus rhamnosus и Bifidobacterium infantis, специално подбрани за детския организъм. Lactobacillus rhamnosus играе ключова роля за предотвратяване на затлъстяването при децата, а тримесечният прием на Bifidobacterium infantis води до по-леко боледуване от сезонни настинки и скъсява продължителността на заболяванията. Продуктът е обогатен и с витамини В3, В5 и В6, които подпомагат цялостното здраве на децата.