Автор
Антония Михайлова

Погледът, който казва всичко: Къде гледа мъжът, когато наистина харесва една жена

Въпросът за това какво привлича вниманието на мъжете, когато погледът им бъде привкован от хубава жена, е обект на много дискусии и спекулации. Дали очите им се спират първо на лицето, на усмивката или може би на нещо друго?

За да разберат истината, психолози проведоха анкета сред представители на силния пол и резултатите са повече от любопитни. В следващите редове ще разгледаме къде точно се насочва погледът на мъжа при среща с красива дама:

1. Без изненади - гърдите!

Да, първият детайл от женското тяло, върху който мъжете спират поглед, са... гърдите. Това може да ви изглежда банално, но този отговор се обяснява лесно със структурата на човешкия поглед. Човек обикновено гледа напред, точно под нивото на очите. А точно под нашата портретна зона се намира... деколтето.

Според психолози, ако един мъж не погледне към деколтето на една дама, а директно в очите ѝ с възхищение, тогава е малко вероятно тя да го възприеме като потенциално интересен партньор. Най-вероятно ще го идентифицира като колега или случаен минувач.

Но не само гърдите привличат мъжа, а и... Вижте кои детайли от женското тяло следват по-долу в класацията:

Пропорции на женската фигура

Мъжът оценява хубостта на една жена и според пропорциите на нейната фигура. Той инстинктивно търси силует, наподобяващ формата на пясъчния часовник. Именно това е силуетът, който привлича най-силно погледа на един мъж. Мъжът започва мислено да „сканира“ жената, привлякла интереса му, още в момента, когато тя стои далеч от него и той не вижда очите ѝ, нито изражението на лицето ѝ, нито усмивката ѝ. Но той винаги има възможност да оцени силуета и извивките на тялото ѝ.

Така че жените, които търсят любов в сайтове за запознанства или социални мрежи, е хубаво да си добавят снимки към профилите си, в които фигурата им ще изглежда най-красиво. Изправете раменете си, подчертайте талията си, отместете леко бедрата назад - създайте онази примамлива извивка, на която е толкова трудно за мъжете да устоят.

3. О, тези крака!

Заете ли, че не са никак малко мъжете, които отговарят на запитването така: "Първо гледам краката, после гърдите и след това очите, за да се преструвам, че не съм гледал нищо друго." Затова не забравяйте за магическите помощници на всяка жена - обувките на висок ток. Те ще ви помогнат да регулирате дължината на краката си, ще ви направят по-стройна и фина. А съчетанието им с правилно подбрано облекло ще скрие проблемните зони и ще подчертае силните ви страни.

4. Езикът на тялото

Движението е живот, така че следващото нещо, на което мъжете обръщат внимание, е езикът на тялото на жената. Опитайте се да се погледнете отстрани, помолете приятелите си да ви снимат. Мъжете реагират много чувствително на това как една жена се движи, как контролира тялото си. Ако е напрегната, вдървена в движенията или се движи твърде бързо, това ще облъсне мъжа от нея. И обатно - ако походката ѝ е плавна, мека, красива, спокойна и грациозна, това моментално ще прикове мъжките погледи върху нея.

5. Фините детайли - глезени, китки, шия

И не забравяйте за детайлите - тънки глезени, изящни китки, красиви колене – нека всичко работи за вас. Не е случайно, че бижутерите създават толкова много украшения за дамите. Нека гривната се плъзга красиво по ръката ви, а обеците подчертават дългия ви врат. Никой мъж не е устоял на крехкостта и изтънчеността на една жена.

6. Грижата за себе си

След фините детайли мъжът обръща внимание и на цялостната визия на жената, и по-точно на това доколко спретната е тя, какви грижи полага за себе си, колко е стилна. Не говорим за луксозни маркови дрехи или за супер модни аксесоари и грим от червения килим. Съгласете се, никой мъж не иска да дойде и да прегърне жена с немита и разрошена коса, чиито дрехи миришат на кюфтета. Затова на първо място е хигиената, а след това модните тоалети.

И още един важен момент - женската красота зависи от физическото и емоционалното здраве на жената, от това как се чувства тя. Когато сме подложени на стрес, това веднага се усеща: матова коса, рошава външност, сива дехидратирана кожа, лишена от хранителни вещества и витамини. След физическата умора идва енергийното изтощение. Такава жена може да предизвика по-скоро съжаление у един мъж, но, сигурни сме, това изобщо не е това, от което се нуждаете!

Какви жени винаги биват поканени на втора среща
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Какви жени винаги биват поканени на втора среща

Автор Woman.bg

7. И, разбира се, очите и усмивката

В края на тази класация стигнахме до очите и усмивката, а и не само до тях! Един мъж винаги обръща внимание на усмивката и изражение на лицето на една жена. Те може да не са първите детайли от женското тяло, върху които мъжките очи ще се спрат, но със сигурност са най-важните - онези детайли заради които той може да се влюби истински във вас. Затова в никакъв случай не отписвайте емоциите си. Включете се активно в процеса на невербалната комуникация. Не забравяйте, че нито един мъж никога не е искал да се приближи до жена, за да я опознае, ако тя е ядосана, недоволна, раздразнена от нещо или психически натоварена.

Негативното емоционално отношение ще отблъсне потенциалния партньор от вас, дори ако сте щастлива собственичка на зашеметяваща фигура. Един мъж иска да бъде погален от женските искрящи очи, приятни емоции и положителна енергия. Ако успеете да поддържате визуален контакт с мъж за дълго време и да го стоплите с усмивката си, тогава вие ще се превърне в истински магнит за него.

Запомнете най-важното - дори и да не виждате мъжа пред себе си, той вече ви "сканира". Гърди, пропорции, тяло, крака, движения, колко сте поддържана, колко нежност и топлина има в очите ви. Инстинктивно той се опитва да ви разбере и усети.