Автор
Антония Михайлова

Библейските пророчества се сбъдват: Милиардери от целия свят строят "убежища на Страшния съд"

Марк Зукърбърг, четвъртият най-богат човек в света според "Форбс", закупи парцел от 6,5 квадратни километра в Хавай за 187 милиона долара в началото на 2024 г.

Към днешна дата той почти е завършил луксозното ранчо там, включително подземния бункер с площ от почти 500 квадратни метра. "Бункерът е оборудван с гигантска метална врата, типична за убежищата за ядрени бомби и в него има почти безкраен запас от храна и енергия. Това ще бъде най-големият частен строителен проект в човешката история", пише Daily Star.

Марк Зукърбърг
Марк Зукърбърг

Журналистът и подкастър Кристина Рандал твърди, че бункерът на Зукърбърг е последният от около 15 убежища за края на света, изградени от милиардери по света. "Много интересно е, че те решиха да построят бункери, в които можете безопасно да оцелеете, ако светът стане необитаем. Световният елит знае за предстояща катастрофа“, казва тя.

Може да изглежда странно, че хора с толкова огромни финансови ресурси мислят за края на човечеството, но като погледнете съвременния свят, можете да разберете тяхната загриженост. Заплахите от апокалипсис стават все по-реални с всеки изминал ден и световният елит решава да осигури спасението си в случай на мащабна катастрофа.

Естествено, Зукърбърг далеч не е единственият, който харчи огромни суми пари за изграждането на подобни структури. Мултимилиардерът Лари Елисън закупи целия хавайски остров Ланай. Американският предприемач и основател на Amazon Джеф Безос похарчи 147 милиона долара за закупуване на две имения на остров Индиън Крийк във Флорида. И навсякъде има подземни убежища, оборудвани така, както не сме и мечтали.

Може би милиардерите изграждат бункери единствено за собствената си безопасност и комфорт, а не въз основа на конкретни прогнози или знания за бъдещето. Всеки човек има право да взема решения за личната си безопасност и да инвестира пари в това, което смята за необходимо.

Джеф Безос
Джеф Безос
Така го правят швейцарците: Страната, в която всеки си има бункер
НОВИНИ
Автор Лилия Стаменова

Така го правят швейцарците: Страната, в която всеки си има бункер

Но Кристина Рандал (и много от нейните абонати) са сигурни, че нещата не са толкова прости. В "Откровение", последната книга от Новия завет, пише следното:"Земните царе, принцове, военачалници, богатите, силните се криеха в пещери и сред планински камъни. Те извикаха към планините и скалите: "Паднете върху нас и ни скрийте от лицето на Седящия на престола и от гнева на Агнеца".

Много хора са убедени, че фактът толкова много милиардери да строят такива гигантски бункери, е знак за нещо ужасно, което предстои да се случи", коментира Рандал.