Съвсем неусетно дойде най-очакваното време през годината - това за семейната лятна ваканция.. Вълнението в семейството расте с всеки изминал ден, а с наближаването на датата на отпътуването остава и все по-малко време за конкретно планиране. В суматохата на приготовленията за предстоящата почивка често забравяме да предвидим и да се подготвим за често срещани, но рядко очаквани ситуации. За да ви помогнем да се справите с тях и да се насладите изцяло на ваканцията си, без излишни притеснения, сме подготвили няколко съвета за това какво да добавите към багажа си.

1. Резервни ключове за колата и дома

Колко пъти сте чували истории за изгубени ключове по време на пътуване? За да избегнете подобни неприятности, винаги носете със себе си резервни ключове за колата и дома си. Поставете резервните ключове на различно място от това, на което са основните, например в чантичка за рамо или в куфара си. Особено, ако пътувате до далечна дестинация, не забравяйте да оставите резервни ключове за дома си и при свои близки, за да могат да реагират при непредвидими ситуации, като наводнение от съсед, например.

2. Бутилка за многократна употреба

Добрата хидратация е изключително важна, особено през летните месеци. Носете със себе си бутилка за многократна употреба, която да пълните с вода. Това не само ще ви спести пари, но и ще намали количеството на пластмасовите отпадъци.

3. Водоустойчива чантичка за ценните вещи

Плажът и басейнът са любимата част от лятната ваканция на всеки, но водата и пясъкът могат да бъдат опасни за вашите ценни вещи. Случвало ви се е след почивка на море да се приберете с телефон пълен с пясък, нали? Затова вземете със себе си специална чанта или калъфче за предпазване на телефони, документи и други ценности от вода и пясък. Те са лесни за използване и ще ви осигурят спокойствие, докато се наслаждавате на морските приключения.

4. Сгъваем дъждобран

Ако трябва да бъдем честни, когато планира лятната си почивка, на никого не му се мисли за възможността да вали, но дъждът често идва неочаквано и може да развали плановете за деня. За да се предпазите от лошото време, носете със себе си сгъваеми дъждобрани. Те са компактни и лесни за съхранение, но могат да спасят деня ви, особено ако дъждът е кратък и дойде съвсем ненадейно.

5. Малка аптечка с най-необходимите лекарства и козметика

Физическите неразположения са последното нещо, което искате да ви сполети по време на ваканция. Но понякога и това се случва и е добре да сте подготвени, за да се справите още с първите симптоми и да продължите да се наслаждавате на почивката си.

Ето какво трябва да включите в малката си аптечка за път:

Крем при изгаряния – за слънчеви изгаряния и кожни раздразнения. Изберете продукт, който успокоява и регенерира кожата.

Спрей против насекоми – за да се предпазите от ухапвания и алергични реакции.

Антиалергично лекарство – за бързо облекчение при алергични реакции. Това е особено важно за хора, които имат установени алергии или когато пътувате в региони, които не сте посещавали досега.

Продукт за стомашни неразположения – за справяне с проблеми, свързани с храната и водата. Изберете лекарство, което действа бързо и ефикасно.

Дезинфектант – за почистване на ръце и повърхности. Изберете такъв с високо съдържание на алкохол за максимална ефективност.

Водоустойчиви лепенки – изберете такива в различни размери за рани и порязвания. Това ще ви помогне да се предпазите от замърсявания и инфекции.

Медикамент за болка и температура – смяната на храната, различният климат или продължителните забавления вечер могат да причинят изненадваща болка по всяко време. Изберете продукт с широк спектър на действие, приложим както при болка с различен произход и интензитет, така и в голям възрастов диапазон, за да е на разположение на цялото семейство.

Диалгин капки е лекарствен продукт за лица над 10 години, който бързо и ефективно облекчава умерена до силна болки при различни състояния, включително главоболие, зъбобол, невралгии, неврити, мускулни болки, травми, хирургични интервенции, изгаряния, болки при жлъчни, чернодробни и бъбречни колики, и понижава повишената температура.

* Лекарствен продукт без лекарско предписание за лица над 10 години. Съдържат метамизол. Преди употреба прочетете листовката. А128/11.08.2016.

Подобни симптоматични продукти се отпускат без рецепта и могат да се открият в близката аптека, според вашите нужди и предпочитания или след консултация с фармацевт.

(в материала има продуктово позициониране)