Автор
Веселина Петрова

Опасно за живота: Внимавайте, понякога от небето в София пада бетон

Парче бетон паднало върху главата на жена, докато излизала от колата си. Инцидентът е станал на 30 май под моста на ул. ,,Тинтява" в София. Парчето бетон, ударило младата жена, е било с размерите на мобилен телефон.

„Преди около две седмици в обедната си почивка отидох до колата си, която беше паркирана под моста, за да си взема нещо от нея. В момента, в който затворих вратата – отгоре падна върху главата ми парчето бетон. Веднага потече обилно количество кръв", разказа пред "Нова" пострадалата Ванеса Мицкас.

По думите ѝ тя се обадила веднага на Спешна помощ. В същото време наблизо минавали няколко момчета, които веднага се отзовали и помогнали.

„Искам много да благодаря за оказаната помощ и съдействие. Обадихме се на майка ми, която работи наблизо. Линейка се появи след около 20 минути. А аз настоявах да ги изчакаме, защото знаех, че ще могат да ми помогнат още на място, тъй като кръвта беше много. Поне 5-6 разговора със спешните медици съм направила само аз. Младежите с мен също им звъняха. Дори баща ми, който пътуваше от Елин Пелин – също им се е обаждал", сподели тя в ефира на медията.

Докато баща ѝ пристигне, на място дошла патрулка, а служителите на реда правели оглед, разказа още младата жена.

"В крайна сметка Спешна помощ не дойде. Баща ми ме закара до най-близката болница", подчертава тя.

И заявява, че вече е предприела необходимите действия, за да потърси правата си.

От Столичната община са отговорили, че веднага след получаване на сигнала са изпратили авариен екип, който да обезопаси съоръжението. След направения оглед е направено и обрушване на нарушеното бетонно покритие.

По-любопитният въпрос обаче е дали тези съоръжения се проверяват регулярно и кой трябва да се грижи за тях, за да не се случват подобни или по-лоши инциденти.

Всъщност мостът, по който се движи и метрото в тази част на града, е в ужасно състояние в частта на автогара "Юг". Мястото е като излязло от гето и около него се носи аромат на градска тоалетна. Теренът не е почистван от години и е почти невъзможно човек да слезе, или да се качи по стълбичките, намиращи се зад самата автогара. Ежедневно оттам тръгват автобуси и бусчета, минават хора, които пътуват или работят в офисите отсреща. Да не говорим, че става въпрос за един от уж скъпите и реномирани столични квартали.

Явно общината трябва да помисли за по-сериозно обследване на състоянието на съоръжението и неговата поддръжка.