Автор
Ева Григорова

Take care for your hair разкрива ключа към красивата коса и здравия скалп

В разгара на лятото блогът "Take care for your hair" - съвместен проект на Nizoral Care и Woman.bg, се завръща с нов вълнуващ сезон. Акцентът отново ще бъде поставен върху грижата за скалпа и поддържането на здрава и красива коса, като този път ще надградим и обогатим практичната информация в областта.

Особено интересна тема, за която ще получите повече информация от специалисти дерматолози във второто издание на блога, е микробиомът на скалпа. Ще научите за важността на баланса между различните микроорганизми, обитаващи кожата на главата и как поддържането на този баланс може да доведе до по-здрава и красива коса.

Част от блога ще бъде и специално интервю с д-р Петрана Каляшева. В първото издание на "Take care for your hair" тя ни разказа повече за превенцията на пърхота, както и за своята рутина за красива коса.

Този път с нея ще говорим именно за микробиома на скалпа, ще разберем какъв е нормалният баланс на различните микроорганизми, как да го възстановим, както и кои гъбички/бактерии са патогенни.

За микробиома на скалпа и неговото значение разкрива повече и д-р Елизабет Найденова. Тя е специализант по дерматология в София, с интереси в областта на естетичната дерматология. Д-р Найденова извършва разнообразни процедури, сред които поставяне на хиалуронов филър и ботокс, лечение на косопад с мезотерапия и плазмотерапия, както и диагностика на косата чрез трихоскопия. Освен това, д-р Найденова предлага фотоподмладяване, химичен пилинг, интралипотерапия и неоперативна блефаропластика на горен и долен клепач с Plexr. Нейната практика включва и третиране на хиперпигментирани и хипопигментирани белези, както и изглаждане на бръчки по лицето. 

Д-р Найденова разказва повече за пърхота и себорейния дерматит, за правилната грижа за микробиома на скалпа, както и за това как да се погрижим за скалпа си през топлите месеци.

Д-р Иванка Темелкова също споделя своите професионални съвети за правилно лечение на проблеми със скалпа. Тя е специалист по дерматология и венерология, завършила Медицинския университет в София през 2017 г. и специализирала в МИ-МВР до 2022 г. В момента работи в Acibadem City Clinic Младост. Тя е автор на 120 научни статии и е участвала в 50 презентации на конгреси. Д-р Темелкова има над 20 обучения за поставяне на ботулинов токсин и дермални филъри, включително цялостно моделиране на лицето и третиране на периорбиталната зона. Специализирана е в третиране на акне и белези с радиочестотни игли и биостимулация на кожата с течен поликапролактон. Тя има над 15 обучения по мезотерапия и химичен пилинг и е сертифицирана от ISSCA. Клиничните ѝ интереси включват акне, розацея, атопичен и себореен дерматит, алопеция и естетична дерматология.

Имаме и още една изненада за вас, този път сред експертите на Nizoral Care се включва и фризьор. Това е Диана Калчева, която има опит в областта в продължение на повече от 18 г. Тя организира специализирани курсове по фризьорство и е мастър в колористиката, балеажите и козметиката. Тя отговаря на различни въпроси свързани със здравето на скалпа, като този дали лечебните шампоани изсушават скалпа, както и дали човек би могъл да се зарази с пърхот при посещение на фризьорски салон.

Второто издание на "Take care for your hair" обещава да бъде изключително практично и полезно, като ще ви предложи ценни съвети за поддържане на здрав скалп, който всъщност е основата на красивата коса. Не пропускайте възможността да научите повече директно от експертите на Nizoral Care!

(в материала има продуктово позициониране)