Представяме ви една по-нестандартна пица, която е чудесна за летните вечери.
Необходими продукти за 4 порции:
1 чаша (150 г) крем сирене Exquisa Fitline 0.2%
250 г брашно
1 пушено тофу (приблизително 200 г)
100 мл сок от цвекло
4 стръка лук
1 ч.л. лимонов сок
1 червен лук
50 г бейби спанак
2 с. л. кедрови ядки
4 с.л. зехтин
балсамов крем за гарниране
едрозърнест пипер за поръсване
брашно за разточване
черен пипер
сол
Приготовление:
1. Смесете в купа брашното, олиото, сока от цвекло и 1 ч.л. сол и разбъркайте до получването на гладко тесто, като първо използвате куката за тесто на миксера, а след това за кратко и ръцете си. Оформете тестото на топка, увийте го в домакинско фолио и го охладете за около 1 час.
2. Междувременно измийте лука и го нарежете на ситни ивички. Смесете крем сирене Exquisa Fitline 0.2%, лука и лимоновия сок. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Обелете лука. Нарежете лука и тофуто на тънки колелца или филийки.
3. Разделете тестото наполовина, разточете го върху леко набрашнена работна повърхност до кръгла форма (с диаметър около 25 см) и го поставете върху 2 тави, застлани с хартия за печене. Разпределете половината от крем сиренето, лука и тофуто върху всяка от тях. Печете тава по тава в предварително загрята фурна (електрическа фурна: 225 °C/ фурна с вентилатор: 200 °C) на долния рафт за около 20 минути.
4. Измийте и почистете спанака. Запечете кедровите ядки в нагорещен тиган без мазнина на среден огън за около 5 минути до златистокафяво. Извадете от фурната веджи пицата, украсете със спанак, кедрови ядки и балсамов крем. Сервирайте, поръсени с черен пипер.