Вкусно, бързо за приготвяне и идеално за летните жеги ястие.

Необходими продукти за 4 порции:

2 с. л. натурален скир Exquisa

1 чаша крем сирене Exquisa Fitline 0.2% 

800 г броколи

250 г млади листа от спанак
1/2 връзка пролетен лук

2 малки червени люти чушки

1 парче джинджифил (приблизително 35 г)
1 скилидка чесън

3 стръка босилек

2 с.л. олио

сол

черен пипер
едрозърнест пипер за поръсване

Приготовление:

1. Почистете и измийте броколите и ги разделете на розички. Сварете във вряща подсолена вода за около 3 минути. Отцедете и оставете да се отцедят. Измийте и нарежете на едро спанака. Почистете и измийте пролетния лук и го нарежете на ситни колелца.

2. Обелете джинджифила и чесъна. Нарежете ги на ситно. Изплакнете лютите чушки в гореща вода и ги нарежете на ситни колелца. Смесете крема сиренето Exquisa Fitline и скира Exquisa. Овкусете със сол и черен пипер.

3. Загрейте олиото в тиган уок. Запържете в него джинджифила, чесъна и лютите чушки. Добавете броколите и пролетния лук и пържете за около 2 минути. Добавете спанака и оставете да се свие. Овкусете със сол и черен пипер.

4. Добавете крема сиренето към зеленчуците и разбъркайте внимателно.

5. Сервирайте зеленчуковия уок. Поръсете с едрозърнест черен пипер. Гарнирайте с босилек.

(в материала има продуктово позициониране)