Предлагаме ви една класическа комбинация от сьомга и крем сирене. Чудесна за брънч, лека вечеря или обяд.
Необходими продукти за 4 порции:
150 г крем сирене Exquisa Fitline 0.2%
300 г пушена сьомга слайс
50 г рукола
200 г хляб багета
25 г печени фъстъчени ядки
5 с.л. кисело мляко
1/4 връзка лук
1 с. л. мед
1 ч.л. средно люта горчица
1 с.л. бял винен оцет
2 с.л. зехтин
1-2 ч.л. лимонов сок
2 с.л. кълнове от цвекло
нарязан магданоз
сол
смлян черен пипер
Приготовление:
1. Пригответе билковия дип: нарежете лука на ситно. Смесете крем сиренето Exquisa Fitline 0.2% с пресния лук, магданоза, киселото млякото, лимоновия сок, солта и черния пипер.
2. Почистете и измийте руколата, отцедете я и я нарежете, ако е необходимо. Нарежете на едрофъстъчените ядки.
3. Смесете меда, горчицата и оцета. Разбийте зехтина на тънка струя. Овкусете дресинга със сол и черен пипер.
4. Поставете парчетата сьомга едно до друго във формата на ветрило в чиния. Смесете руколата с дресинга и я разпределете върху сьомгата. Поръсете с билковия дип. Отгоре се разпръскват кълновете, пресен лук и фъстъчените ядки. Поднесете с багета и останалия билков дип.