Автор
Антония Михайлова

Не го правете: Тези кадри от лятната почивка вбесяват всички

Често серия от снимки от лятната ни ваканция започва с кадър на самолетен билет или на летище, а след това по стените на социалните мрежи започват да се появяват един след друг и различни моменти от пътешествието на нашите приятели или последователи.

Туристическата услуга Tutu.ru направи проучване на интернет потребители кои снимки от ваканции на други хора не обичат да виждат и сподели интересните резултати от допитването. В анкетата са участвали 2,7 хиляди души. И ето един интересен факт: 10% от анкетираните мразят... всякакви ваканционни снимки! С изключение на собствените си близки, разбира се.

Снимките от ваканцията на кои други хора са най-досадни?

Най-популярният дразнител са краката на фона на басейн/море/плаж. 19% от анкетираните не биха искали да ги видят изобщо. 16% не са доволни от снимки на чинии с храна. 7% от потребителите пък смятат кадрите от стаята, банята и асансьора за глупави и ненужни да се натрапват.

Най-печелившата опция, съдейки по резултатите от проучването, е снимка, на която няма хора (залези, изгреви, пейзажи и т.н.) или снимки на летовници в бански костюми. Тези два варианта дразнят само 3% от анкетираните. А 42% са готови да гледат с удоволствие всички чужди ваканционни снимки.

Резултати от проучването:

19% - крака на фона на басейн/море/плаж;

16% - снимки на чинии с храна;

10% - всяка снимка от почивка на някой друг е досадна;

7% - снимка от стая, баня, асансьор;

3% - снимки по бански;

3% - снимки без хора;

42% - Не се дразня от снимките на други хора от ваканцията. Гледам ги с удоволствие.

Сезонът дойде: Най-добрите места за семейна морска почивка в Гърция
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Теодор Муховски

Сезонът дойде: Най-добрите места за семейна морска почивка в Гърция

Автор Теодор Муховски

Малко по-рано пък бе проведено проучване по друга фото тема: какво фотографско оборудване използват туристите по време на почивка? Мнозинството (55%) отговарят, че камерата на телефона им е достатъчна. Някои признават, че не биха отказали да си вземат и селфи стик. 22% от анкетираните отиват на почивка с телефон и фотоапарат.

Само 17% са истински фотографи, те носят със себе си професионална фотографска техника с различни обективи. 2% са тези, които заснемат приятните си ваканционни моменти с квадрокоптер. А 4% са отговорили, че взимат всичко изброено по-горе на почивката си.