Автор
Антония Михайлова

300 хиляди безплатни презерватива и секс върху картон: Екстрите, които атлетите ще получат по време на Олимпиадата в Париж 2024

Организаторите на Летните олимпийски игри в Париж 2024 са се погрижили подобаващо за комфорта и някои други екстри около живота на атлетите извън спортния терен.

Според официалната информация спортистите ще получат около 300 хиляди безплатни презерватива, лубриканти и интимни гелове. Това означава, че всеки участник в спортните съревнования ще се сдобие с по 21 презерватива за 17-дневния му престой с цел да се гарантира безопасен и удовлетворяващ сексуален живот.

"Важно е атлетите да се чувстват спокойни и щастливи. Искаме да създадем атмосфера, където те могат да се забавляват и да се наслаждават на престоя си", сподели Лорен Мишо, директор на Олимпийското село в Париж.

Сред множеството предоставени удобства леглата в Олимпийското село отново са обект на обсъждане. Следвайки еко-иновацията от Токио 2020, и в Париж спортистите ще спят на изцяло картонени легла.

Някои атлети изразиха съмнения относно комфорта и устойчивостта на тези легла, като ги нарекоха "анти-секс".

Организаторите обаче уверяват, че картонените легла могат да издържат до 250 кг тежест и са лесни за сглобяване и моделиране според нуждите на всеки атлет.

Интересни факти за Летните олимпийски игри през годините
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

Интересни факти за Летните олимпийски игри през годините

Автор Теодор Муховски

Леглата се състоят от три модула, които могат да бъдат аранжирани по различен начин, а твърдостта на матрака може да бъде регулиран според личните предпочитания

Или иначе казано, независимо дали атлетите ще се стремят към златен медал, или просто към добър нощен сън, Олимпийското село в Париж е подготвено да осигури всичко необходимо за едно незабравимо преживяване на участниците в Олимпиадата в Париж 2024.