Автор
Антония Михайлова

Новолунието в Лъв, което събужда зова на сърцето, помага да намерим себе си и любовта

Астрологът и таролог Юлия Лифанова разказва защо точно сега можем да почувстваме вътрешната си сила и да се доверим на харизмата си и сексуалната енергия. Периодът е особено подходящ за влюбване, за намиране на сродна душа, на човек, когото да дарим с цялата си пламенна страст, която дълго време сме държали скрита дълбоко в себе си.

Едно от най-ярките събития на август - Новолунието в Лъв на 4 август - традиционно акцентира върху темата за любовта в живота ни. Важно е да се разбере, че всяко новолуние е засаждане на семе, така че обикновено през този период се ражда нова енергия или някакъв важен цикъл в живота на всеки човек.

Съзвездието Лъв традиционно отговаря за щастието на нашето сърце, а това означава, че контролира любовта, творчеството и раждането на деца. Лъвът е фиксиран знак, така че новолунието в Лъв обикновено поставя началото на нещо фундаментално и важно за вас, за което може би сте бленували или планирали от доста време насам.

Още древните шумери са забелязали, че планетата на любовта Венера се движи най-дълго в знака Лъв. Ето защо се смята, че това съзвездие е мястото на нейното възвисяване, тоест най-мощната позиция. А Венера е прототипът на богинята Афродита, която също управлява любовта, творчеството, щедростта, сексуалността и вдъхновението.

На Новолуние в Лъв над всеки човек слиза муза – своеобразно откровение за личното щастие и желания. Затова бъдете максимално отворени – Афродита определено ще ви изпрати интересни идеи, както и... нови хора.

4 зодии, чийто живот ще се промени драстично и завинаги през август 2024 г.
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

4 зодии, чийто живот ще се промени драстично и завинаги през август 2024 г.

Автор Антония Михайлова

Важна особеност на Новолунието в Лъв на 4 август е опозицията с Плутон във Водолей – това традиционно показва важността на вземането на решение, на трудния избор или... изпитването на напрежение към някой човек. Следователно на датите от 3 до 5 август са доста вероятни интересни срещи, запознанства, както и някакъв вид конфронтация между желанието на сърцето и страха да промените живота си.

Но в същото време Новолунието в Лъв е идеален шанс да започнете онези промени, които са неизбежни и в същото време ви правят щастливи. Това е чудесно време да отидете на среща, да се включите в нова креативна дейност, да раздвижите сексуалната си енергия. За целта танцувайте, рисувайте, пригответе изкусително ястие. Може би сътворяването на вкусен пай по нова рецепта ще успее да ви вдъхнови да смените напълно съдовете в къщата, да купите ново спално бельо и да се обадите на специален човек. Не напразно по време на Новолуние Меркурий ще премине в ретро фаза - време е да преосмислите това, на което все още не сте се спрели.