Автор
Елена Ангелова

Как да обличате новороденото си бебе през летните жеги?

Всъщност бебето в първите дни от живота си не се нуждае от толкова много неща, колкото смятат повечето родители.

Използването на еднократни пелени спестява много усилия и време. До не много отдавна майките са отделяли много време за прането им. Едновременно с това намалява списъкът с бебешки дрешки, които наистина са необходими за новороденото човече.

Ако бебето е родено в края на пролетта или началото на лятото, за разходки и ежедневно обличане можете да минете с минимален комплект, който включва: Удобни и практични бодита - това е топ фаворитът в списъка за пазаруване за новородено и отличен заместител на класическите бебешки жилетки. В горещото време се нуждаете от модели с къси ръкави или без тях, в хладно време - с дълги ръкави.

Този тип дрехи, освен че са лесни за обличане и събличане, надеждно предпазват гръбчето на бебето от вятъра, не се набират и не излизат изпод гащеризоните. През топлото лято може да се носи без допълнителни дрехи, а когато стане по-студено се комбинира с блузи, клинове и гащеризони.


От колко бодита ще има нужда вашето бебе?

Ако те са в основата на детския гардероб, то за лятото ви трябват около 8-10 броя. Не купувайте много модели от най-малкия размер - новороденото ще ги израсне много бързо. По-добре е да вземете повече дрехи "с резерв" в размера. За да спестите пари, купете бодита в комплекти от 2 до 5 броя. По този начин можете да закупите и други детски потребни неща: чорапи, гащеризони, тениски, клинове.

Още един вариант за удобно, леко облекло за мъниците, което ще е полезно за тях през лятото. Представлява мини-гащеризон от памук, чиято горна част е подобна на тениска, а долната е направена под формата на шорти. Подходящи са за разходки, излети извън града и посещения в горещото време. Закопчава се с плоски копчета отзад или отпред за по-лесно обличане. Меката им кръгла яка не протрива вратлето на новороденото, а нежните му рамене са защитени от жаркото слънце с къс ръкав. За да смените пелената, не е необходимо да събличате напълно бодито: просто разкопчайте копчетата му отдолу.


Какви материи и цветове да избирате за новородено?

Грижовните родители се стремят да обграждат новия член на семейството си с уютни, безопасни и красиви неща. Когато избирате дрехи за дете в първите дни от живота му, обърнете внимание на състава на материите. Всичкото бельо за бебето трябва да е естествено, което е особено важно през лятото.

Най-добрият избор е мекият, деликатен, дишащ памук. За горещото време са подходящи тънки материали на негова основа: интерлок, трико, плат за пелени. За по-хладното време са необходими по-плътни разновидности на памук: руно, велур, футер. Връхните дрехи и аксесоарите могат да съдържат синтетични компоненти, но те трябва да бъдат хипоалергенни.

Изборът на цветовете на детските дрехи е любимо занимание на младите майки, на което те могат да обърнат не по-малко внимание от грижата за себе си. Мечтаете ли за елегантен гардероб за вашето бебе, в който всичко да е хармонично съчетано? Тогава заложете на дрехи в нежни пастелни цветни нюанси: мента, сметана, праскова, синьо, лимон, бежово, корал. Те ще бъдат украсени с леки флорални щампи, дантелена гарнитура и елегантна гладка бродерия.

Със сигурност искате вашето бебе да расте в светла, весела среда. Разгледайте по-отблизо и забавните тематични щампи: с герои на Дисни, морски, анималистични, приказни мотиви, забавни надписи.

Източник: bon-elixir.ru