Автор
Антония Михайлова

5 зодии, които не трябва да се страхуват от ретроградния Меркурий от 5 август до 28 август 2024 г.

О, този ретрограден Меркурий! Достатъчно е само някой да произнесе фразата, за да настръхнем. Понякога тези дни дори ни се струват цяла вечност, обсебени от мисълта, че буквално ще бъдем обгърнати от вихрушка от проблеми.

И това не е изненадващо, защото от гледна точка на астрологията периодът, през който най-малката планета в Слънчевата система започва да се движи в обратна посока, оказва огромно влияние върху комуникацията, технологиите и трансфера на информация. Тогава много хора изпитват трудности в тези сфери на живота и се сблъскват не само с неразбиране от страна на близките си, но дори и с проблеми с технологиите.

По време на ретрограден Меркурий астролозите силно препоръчват да бъдете внимателни и да не предприемате излишни действия. Най-добре е да отложите подписването на важни документи и вземането на всякакви решения, тъй като хаосът, който цари през този период, очевидно няма да ви донесе нищо добро.

Но се оказва, че не всеки трябва да бъде толкова бдителен. Според астролозите някои представители на зодиакалния кръг няма да бъдат засегнати от неприятните последици, провокирани от ретроградния Меркурий.

Ако и вие очаквате началото на този труден период с безпокойство и тревога, тогава бързо хвърлете едно око на списъка по-долу със зодиите, които няма да бъдат засегнати от негативното влияние на ретрограден Меркурий и вижте дали пък няма и вие да сте сред петте зодии късметлии:

Телец

Спокойните, разумни и търпеливи Телци не се страхуват от неприятните последици от това астрологично събитие. И всичко това благодарение на факта, че те майсторски остават спокойни дори в онези случаи, когато изглежда, че всичко е напълно обречено. Те се опитват да не се поддават на меланхолията и да поддържат хармония в себе си дори в най-трудните ситуации. Ето защо Телецът има всички шансове да преживее ретрограден Меркурий без излишни нерви.

Дева

Представителите на този знак са двойни, а може би дори тройни късметлии, защото техният покровител е Меркурий. Изглежда, че влиянието му трябва да се отрази върху тях с особена сила, но не, тук нещата са различни. Девите се чувстват уверени и в най-трудните дни. Благодарение на аналитичния си начин на мислене те успяват бързо и ясно да намерят решения на възникващи проблеми и да държат емоциите си под контрол.

Скорпион

Човек може само да завижда на интуицията на Скорпионите. Представителите на този знак умеят да забелязват уликите на съдбата и да следват зова на сърцето си, което им позволява да останат в хармония със себе си и да не влизат в конфликти с другите. Ето защо ретроградният Меркурий не е толкова ужасно събитие за тях. Способността бързо да се адаптират към промените и да изглаждат грубите ръбове им помага да не се тревожат за случващото се и да останат верни на себе си.

4 зодии, чийто живот ще се промени драстично и завинаги през август 2024 г.
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

4 зодии, чийто живот ще се промени драстично и завинаги през август 2024 г.

Автор Антония Михайлова

Козирог

Основната гаранция за успех на Козирозите във всеки бизнес е практичността и спокойствието. На тяхната упорита работа и рационалност може само да се завижда и всеки трябва да се научи на способността да стои здраво на краката си и да декларира своите амбиции. Понякога те изглеждат твърде директни и педантични, но всичко това им позволява да не се страхуват от трудностите и да поемат отговорност дори в най-трудните дни на ретрограден Меркурий.

Водолей

Водолеите са една от малкото зодии, които винаги разчитат само на собствените си сили и умеят трезво да преценяват случващото се около тях. Те са наясно какво се случва и се адаптират към различни обрати на съдбата. Въпреки факта, че от време на време стресът все още надделява над тях, те се опитват да не извършват прибързани действия и със сигурност няма да позволят на ежедневните проблеми да ги подлудят.

Ако не сте сте открили зодията си в нашия списък, не се отчайвайте. Не забравяйте, че късметът обича онези, които знаят как да поддържат стабилност и спокойно приемат всякакви промени и предизвикателства в живота, опитвайки се да ги обърнат в своя полза.