Автор
Ева Григорова

Твърде секси за Олимпийските игри: изгониха я, защото създава "неподходяща атмосфера"

Олимпийската плувкиня Луана Алонсо наруши мълчанието си, след като беше изпратена у дома от Париж заради твърдения, че е създала "неподходяща атмосфера".

20-годишната парагвайка беше обвинена, че разсейва останалите състезатели, като носи оскъдно облекло по време на социални контакти. Алонсо обаче сега отрече тези твърдения, след като се завърна в САЩ, където учи.

View post on Instagram
 

В своя профил в Instagram плувкинята определи обвиненията като "лъжи", но отказа да направи официално изявление по въпроса. Тя написа: "Просто исках да изясня, че никога не съм била изгонвана или изхвърляна отникъде, моля, спрете да разпространявате невярна информация. Не искам да правя никакво изявление, но също така няма да позволя лъжите да ми влияят."

View post on Instagram
 

Твърденията за поведението на Алонсо дойдоха в кратко изявление на Лариса Шаерер, ръководител на ПОК (Парагвайски олимпийски комитет).

В него се казва: "Нейното присъствие създава неподходяща атмосфера в отбора на Парагвай. Благодарим ѝ, че постъпи според инструкциите, тъй като по собствена воля не прекара нощта в Олимпийското село." Алонсо отпадна от Игрите, след като се класира шеста в 100 метра бътерфлай - на 0,24 секунди зад грузинката Ана Нижарадзе.

View post on Instagram
 

Тя също така реши да се оттегли от спорта чрез публикация в Instagram.

Алонсо заяви: "Вече е официално! Оттеглям се от плуването, благодаря на всички за подкрепата! Съжалявам, Парагвай, мога само да ти благодаря."

Париж беше втората ѝ поява на Олимпийски игри - тя представляваше Парагвай и на Игрите през 2020 г., когато беше едва на 17 години.

Тя участва също на Световното първенство по водни спортове в Будапеща, Унгария, и на Южноамериканските игри в Асунсион, Парагвай, през 2022 г.

View post on Instagram