Автор
Пепа Попова - Пепита

Лейди Гага откри Олимпийските игри в Париж с визия в много френски стил

Чакането приключи. Церемонията по откриването на Олимпиадата през 2024 г. премина покрай бреговете на Сена след институционалния поздрав от Еманюел Макрон, придружен от съпругата му Брижит, облечена във френски цветове.

Но тя, Лейди Гага, бе тази, която откри истинското шоу на Олимпиадата в Париж през 2024 г.,. Представянето й бе почит към най-известното кабаре на френската столица, а именно Мулен Руж. Емблемата на Belle Époque, историческо място от повече от 130 години (6 октомври 1889 г., ден на откриването) продължава да очарова със своята емблематична естетика, която преминава както през самите представления, така и в избора на костюми на неговите танцьори. Представянето на Гага  акцентира именно върху това: да прослави Франция и нейния уникален и креативен стил.


Лейди Гага изпълни песента Mon truc en plumes от Зизи Жанмер на перфектен френски.. Визията й бе изцяло проектирана от Dior, една от най-известните модни къщи в столицата, както и символ на модата в света: черно сатенено бюстие, бикини и пола, комбинирани с чифт дълги ръкавици, чорапогащник в тон като ботите и екстравагантен аксесоар на главата с пера, който смело излиза от много стегнатата прическа. Една изключително мини версиа на кан-кан костюма. Изцяло черната визия е смекчена от макси помпони от бонбонено розови пера, които създават визия, достойна за шоутата на Мулен Руж.

View post on Instagram
 

Няколко часа след представлението Лейди Гага сподели дълъг пост в профила си в Instagram, допълнен с галерия и подробности за визията:
Чувствам се изключително благодарна, че открих Олимпиадата в Париж през 2024 г.. За мен е чест, че ми беше възложено от организационния комитет на Олимпиадата да изпея такава специална френска песен – песен в чест на французите и тяхната огромна история на изкуството, музиката и театъра. Тази песен е на Зизи Жанмер, родена в Париж, френска танцьорка, изпяла „Mon Truc en Plumes“ през 1961 г. Заглавието означава „Моето нещо с пера“. И не е случайно, че пея нейна песен. Зизи участва в мюзикъла на Коул Портър „Anything Goes“, който беше първият ми джаз запис. Въпреки че не съм френски артист, винаги съм чувствала много специална връзка с французите и пеенето на френска музика: не исках нищо повече от това да създам представление, което да стопли сърцето на Франция,да  прослави френското изкуство и музика и в толкова важен момент да напомня на всички за един от най-вълшебните градове на земята - Париж. Наехме помпони от Le Lido - истински френски кабаретен театър и си сътрудничихме с Dior, за да създадем тези уникални костюми. Учих френска хореография, опитвах се неуморно да изучавам весели френски танци, изтупвайки праха от някои стари мои умения – обзалагам се, че не знаехте, че танцувах на френско парти от 60-те години в Lower East Side, когато започнах! Надявам се, че сте харесали това изпълнение толкова, колкото и аз. И на всички във Франция, много ви благодаря, че ме приветствахте във вашата страна, за да пея във ваша чест - това е подарък, който никога няма да забравя! Поздравления за всички спортисти, които ще се състезават на тазгодишните олимпийски игри! За мен е голяма чест да пея за вас и да ви аплодирам!! Гледането на Олимпийските игри винаги ме разплаква! Вашият талант е невъобразим. Нека игрите започнат!".

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

По материали на Vogue.