Автор
Антония Михайлова

Париж превъртя играта: Том Круз летя, мъже предлагаха брак на избраниците си и жени закриха Олимпиадата (подробности и снимки)

Церемонията по закриването на Олимпийските игри 2024 в Париж, която предложи на аудиторията пред екраните и в града край Сена феноменално шоу, съчетаващо зрелищни акробатически номера, левитиращо пиано, светлинна феерия, концерт и още цял куп шеметни изненади, успя да спечели много повече сърцата на наблюдателите, отколкото церемонията по откриването.

Припомняме, че сегмент от откриването, който представляваше сцена, пресъздаваща картина на холандски художник, пародираща знаменитата творба на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря", успя да разгневи не само Католическата църква, но и голяма част от световната общественост.

Сега обаче всички говорят за грандиозния спектакъл от 11 август и за фантастичната ефектна поява на Том Круз, който изневиделица се спусна на арената от покрива на стадиона така, както сме свикнали да го виждаме във филмите от поредицата "Мисията невъзможна".

Известен факт е, че голяма част от каскадите в лентите с негово участие изпълнява самият той.

След като стъпи на земята, 62-годишният холивудски ас премина между атлетине и пое Олимпийското знаме от ръцете на Карън Бас - кмет на Лос Анджелис.

Качи се на мотоциклет и потегли по улиците на Париж като истински супергерой.

След това актьорът влезе директно в самолета, отнасяйки със себе си Олимпийското знаме отвъд Океана.

Уникална Селин Дион на откриването на Летните олимпийски игри в Париж
НОВИНИ
Автор Веселина Петрова

Уникална Селин Дион на откриването на Летните олимпийски игри в Париж

Автор Веселина Петрова

Както знаем, следващите Олимпийски игри, които са през 2028 г., ще се проведат именно в Града на ангелите, в САЩ.

А ето и още някои интересни детайли около закриването на XXXIII Летни олимпийски игри в Париж:

За първи път в историята на Игрите жени, а не мъже закриват Олимпиадата с традиционния маратон и биват наградени по време на самата церемония по закриването.

Пианистът, който свири на левитиращо пиано, бе облечен от модна къща Dior. Костюмът му е направен от VHS касети, с което се подчертава еко насочеността, която беше силно застъпена в почти всеки детайл от Олимпийските игри. 

Златен пътешественик се спусна от небето в центъра на стадиона. Впечатляващият му костюм е дело на Кевин Жермайе. Артур Катр е танцьорът, който пък се превъплъти в златния герой.

Това е Олимпиадата с най-много предложения за брак. С многобройните романтични жестове във френската столица градът на любовта постави пореден рекорд.