Автор
Антония Михайлова

Ретрограден Юпитер, битка между Марс и Плутон, тежко затъмнение в Риби: Какво ще ни донесат важните астросъбития на есента през 2024 г.

Есенният листопад ще прилича повече на торнадо, отколкото на нежна есенна феерия. Това е така, тъй като още на 4 септември Марс влиза в знака Рак, където ще остане необичайно дълго време - до края на април, разкрива астрологът Юлия Лифанова. Въпросите за мястото на пребиваване, както и за семейните отношения, ще станат все по-належащи - в много двойки ще се зародят конфликти и битки за власт и контрол.

Същността на този парадокс на Марс се крие в неговия ретрограден цикъл, който ще се случи в знаците Рак и Лъв. През път, който обикновено отнема месец, сега планетата ще премине в продължение на цели девет месеца - ще трябва да бъдете търпеливи. Апропо, за такива знаци като Овен и Везни започва важен нов цикъл в отношенията и семейния живот.

Марс е нашата воля и изява на енергия, а в знака Рак планетата ни редизвиква да се борим за своя уют, комфорт и семейни ценности. Марс в Рак се чувства непълноценен - ​​мекият и интуитивен Рак прави Марс свръхемоционален.

Амплитудата на яростта, страстта и емоциите ще се увеличи значително в периода на опозиция между Плутон и Марс. Това е аспект на конфликта между двама мъже, два авторитета. В единия край има ангажираност и ред, в другия е емоционалното привличане.

За първи път от девет години очакваме Затъмнение в Риби, което ще се случи на 18 септември и ще отвори Коридора на есенното затъмнение. Вероятно за много хора ще се наблюдава емоционално разтърсване в чувствата, ще изглежда, че преживяванията са свързани с някаква несправедливост или суровост на Висшите сили.

И всичко, което се случва, всъщност ще бъде контролирано от Сатурн. Това ще разбие илюзията за собственото му величие и значимост. Например в много връзки ще бъде сложен край, а партньорът, който ще получи условен отказ, ще преживее лична емоционална криза.

Ретрограден Меркурий, аномални пълнолуния и измамницата Лилит: Важните астро събития на лято 2024 г.
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

Ретрограден Меркурий, аномални пълнолуния и измамницата Лилит: Важните астро събития на лято 2024 г.

Автор Антония Михайлова

Седмица след второто затъмнение във Везни, което ще се случи на 2 октомври, Юпитер ще започне да се връща в ретроградно движение. Още на 9 октомври планетата ще премине в знак Близнаци и ще започне да ни връща към връзката, която можеше да започне през май. Например, преговорите за работа или пътуване може да се възобновят. Възможно е да достигнете до важен извод и да си изведете поука от нещо, преживяно през лятото.

Последният месец на есента по скорпионски начин ще ни потопи в енергията на кризата и трагедията – никога до този момент няма да сме изпитвали толкова силни усещания. Опозицията на Плутон в Козирог и Марс в Рак от 1 до 4 ноември ще ви даде усещането, че сте разкъсани от задължения и силна емоционална обвързаност – много двойки ще бъдат изправени пред въпроси, свързани с любовните триъгълници. Есента ще завърши със сурово Пълнолуние в Телец на 15 ноември – ще трябва да вземете важни финансови решения, свързани с покупка или продажба на нещо ценно.