Автор
Антония Михайлова

Край на вековния спор: Ето кои са най-привлекателните височина и тегло при жените според мъжете

Отдавна не е тайна, че представителите на силния пол са очаровани от пикантните фигури. Въпреки това момичетата, преследвайки мъжкото внимание, продължават да се насилват да спортуват и да се подлагат на неистови диети.

Учени от университета на Абърдийн, Шотландия, направиха експеримент и доказаха, че мъжете не са привлечени от слаби жени. Според проучването най-привлекателни в техните очи се оказват следните параметри: ръст - 170 сантиметра, тегло - 70 килограма.

И да, това далеч не са размерите на моделите, към които жените се стремят през целия си живот, но проучванията действително доказват, че индексът на телесна маса от 22,8 до 24,8 е най-съблазнителен за мъжете.

Как да изчислим индекса на телесна маса (ИТМ)?

Формулата е изведена през 19. век от белгийския математик Адолф Кетле. Трябва да разделите теглото си в килограми на квадрата на височината си в метри. Ето пример за изчисляване на индекса на телесна маса за жена, която е висока 165 см и тежи 65 кг. ИТМ = 65: (1,65 x 1,65) = 23,9.

Нормата, според индекса на Quetelet, е от 19,5 до 25,5, всичко по-долу е поднормено тегло, а всичко над средния резултат е излишък и води до затлъстяване.

Как да оценим получените резултати?

Анализът на вашия индекс на телесна маса трябва да се приема сериозно, тъй като ще ви помогне да обърнете внимание на здравословните проблеми.

Резултат по-малък от 19 показва поднормено тегло, което може да повлияе на репродуктивната система, нивата на стрес и външния вид като цяло.

Ако вашият ИТМ е под 15, това е сигнал, че тялото ви е изтощено и се нуждае от грижи - пълноценно хранене, редовни тренировки, спокойствие и липса на стрес. В този случай експертите препоръчват да се консултирате с лекар, той ще позволи на тялото ви да се върне към нормалното си състояние по безболезнен начин.

Ако вашият ИТМ е между 19 и 24, тогава не е нужно да се притеснявате - всичко е наред с вашата диета и начин на живот, основното е да не се отпускате!

Какви жени винаги биват поканени на втора среща
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Какви жени винаги биват поканени на втора среща

Автор Woman.bg

Излишното телесно тегло започва от 24 и достига до 30 на скалата. При този резултат трябва да обърнете внимание на физическата си активност и храненето, за да не влошите ситуацията и да не предизвикате заболявания, свързани със сърдечно-съдовата система, диабет и високо кръвно налягане. Добавете качествени храни към ястията си и включете ходене, бягане или редовни физически упражнения в ежедневието си.

ИТМ от 30 или по-висок показва различна степен на затлъстяване. Вероятно вече изпитвате повишена умора и безсъние поради натрупването на излишни мазнини. Лекарите препоръчват да не отлагате лечението и да започнете да контролирате начина си на живот, докато все още е възможно да коригирате ситуацията.

Най-важното за нас, жените, е да сме здрави и да обичаме себе си, така че започвайте утрото с грижа за себе си, а всичко останало, както се казва, ще дойде от самосебе си.